Νορβηγία: Τέλος όλα τα μέτρα κατά της πανδημίας

Νορβηγία: Τέλος όλα τα μέτρα κατά της πανδημίας

Οι Νορβηγοί δεν θα χρειάζεται πλέον να τηρούν μεταξύ τους απόσταση ενός μέτρου ούτε να φορούν μάσκες σε χώρους με συνωστισμό

Η Νορβηγία ήρε σχεδόν όλα τα εναπομείναντα μέτρα που επέβαλε στο πλαίσιο ενός λοκντάουν κατά της Covid-19, καθώς τα υψηλά επίπεδα των μολύνσεων κορονοϊού είναι απίθανο να θέσουν σε κίνδυνο τις υγειονομικές υπηρεσίες, δήλωσε σήμερα ο πρωθυπουργός Γιόνας Γκαρ Στέρε.

Η χώρα, η οποία απέσυρε τους περισσότερους περιορισμούς την 1η Φεβρουαρίου, θα διατηρήσει κάποια μέτρα στο αρκτικό αρχιπέλαγος Σβάλμπαρντ. Οι νέοι κανόνες εφαρμόζονται από σήμερα στις 11.00 ώρα Ελλάδας.

«Απομακρύνουμε σχεδόν όλα τα μέτρα κατά του κορονοϊού», είπε ο Νορβηγός πρωθυπουργός, κατά τη διάρκεια μιας συνέντευξης τύπου.

«Η πανδημία του κορονοϊού δεν αποτελεί πλέον μια μεγάλη υγειονομική απειλή για τους περισσότερους από εμάς. Η παραλλαγή Όμικρον προκαλεί πολύ μικρότερης σοβαρότητας νόσηση και είμαστε καλά προστατευμένοι από τα εμβόλια».

Οι Νορβηγοί δεν θα χρειάζεται πλέον να τηρούν μεταξύ τους απόσταση ενός μέτρου ούτε να φορούν μάσκες σε χώρους με συνωστισμό. Η άρση αυτών των μέτρων σημαίνει ότι τα νυχτερινά κέντρα και άλλοι χώροι ψυχαγωγίας μπορούν να λειτουργήσουν στο 100% της χωρητικότητάς τους.

Επιπλέον, οι πολίτες που έχουν προσβληθεί από την Covid-19 δεν χρειάζεται πλέον να απομονώνονται. Οι αρχές συστήνουν να παραμένουν στο σπίτι τους για τέσσερις ημέρες.

Η Νορβηγία επέβαλε τον Δεκέμβριο μερικό λοκντάουν, για να αντιμετωπίσει την παραλλαγή Όμικρον.