Αλβανία: Στη φυλακή για σχέσεις με εμπόρους ναρκωτικών ο πρώην υπουργός Εσωτερικών

Αλβανία: Στη φυλακή για σχέσεις με εμπόρους ναρκωτικών ο πρώην υπουργός Εσωτερικών

Καταδικάστηκε σε ποινή 3 ετών και 4 μηνών χωρίς αναστολή

Δικαστήριο στην Αλβανία έκρινε σήμερα, ότι ο πρώην υπουργός Εσωτερικών, Σαϊμίρ Ταχίρι, θα πρέπει να εκτίσει ποινή φυλάκισης 3 ετών και 4 μηνών για το αδίκημα της κατάχρησης εξουσίας, ακυρώνοντας την απόφαση κατώτερου δικαστηρίου, που τον είχε αφήσει ελεύθερο με αναστολή.

Ο Ταχίρι κρίθηκε ένοχος το 2019 για κατάχρηση εξουσίας την εποχή που ήταν υπουργός Εσωτερικών, μεταξύ 2013-17. Καταδικάστηκε σε φυλάκιση 3 ετών και 4 μηνών με αναστολή, ενώ αθωώθηκε για τις κατηγορίες της διακίνησης ναρκωτικών. Οι εισαγγελικές αρχές άσκησαν έφεση στην πρωτόδικη απόφαση. Σήμερα, το ανώτατο δικαστήριο έκρινε, ότι ο πρώην υπουργός έλαβε δώρα από εμπόρους ναρκωτικών και καταχράστηκε την εξουσία του.

Ο ίδιος αρνείται ότι διέπραξε οποιαδήποτε αξιόποινη πράξη. «Λυπάμαι που ήρθαν έτσι τα πράγματα. Ποτέ δεν παραβίασα τον νόμο. Είναι απλώς άδικο», έγραψε στη σελίδα του στο Facebook αφού έγινε γνωστή η ετυμηγορία των δικαστών. Με βάση τον νόμο, θα πρέπει να αρχίσει να εκτίει αμέσως την ποινή του.

Ο Ταχίρι ήταν κάποτε στενός σύμμαχος του πρωθυπουργού Έντι Ράμα. Η υπόθεσή του πάντως δεν επηρέασε τη δημοτικότητα του Ράμα, ο οποίος εξασφάλισε μια τρίτη θητεία στην πρωθυπουργία, στις εκλογές του Απριλίου 2021.