Γαλλική ζυθοποιία έφτιαξε μπλε μπύρα χρησιμοποιώντας φύκια

Γαλλική ζυθοποιία έφτιαξε μπλε μπύρα χρησιμοποιώντας φύκια

Μεταξύ Οκτωβρίου και Δεκεμβρίου του 2021, πουλήθηκαν 1.500 μπουκάλια μπύρας

Μια γαλλική ζυθοποιία άρχισε να χρησιμοποιεί φύκια, μια φυτική χρωστική ουσία απ'ευθείας από τη φύση, για την παρασκευή μπλε μπύρας.

Η μπύρα με την εμπορική ονομασία «Line» είναι το αποτέλεσμα της συνεργασίας μιας εταιρείας που θέλει να προωθήσει τα φύκια ως συμπλήρωμα διατροφής και μιας ζυθοποιίας που αναζητούσε τρόπο να κάνει τα ποτά της ξεχωριστά.

Η μπύρα φαίνεται πως έχει ήδη αποκτήσει το κοινό της και τα πάει καλά, λέει ο Σεμπαστιέν Βερμπέκ, υπάλληλος της Hoppy Urban Brew που παρασκευάζει τη μπύρα. «Προσελκύει τεράστιο ενδιαφέρον και περιέργεια από το κοινό» επιβεβαιώνει.

 

Η μπλε απόχρωση προκύπτει από τη σπιρουλίνα, θαλασσινό φυτό κυανο-πράσινου χρώματος που προστίθεται στο ποτό κατά τη διαδικασία της ζύμωσης.

Ελαφριά και με φρουτώδη επίγευση χαρακτήρισε τη γεύση της μπύρας η Ματίλντ Βανμασνάρ, παραδεχόμενη πως η μόνη ένδειξη πως περιέχει φύκη, είναι το ξεχωριστό της χρώμα.

Μεταξύ Οκτωβρίου και Δεκεμβρίου του 2021, πουλήθηκαν 1.500 μπουκάλια μπύρας και τώρα η ζυθοποιία ετοιμάζεται να ενισχύσει την παραγωγή ώστε να ανταποκριθεί στην αυξημένη ζήτηση, λέει ο Ξαβιέ Ντελανουά, ιδιοκτήτης της φάρμας όπου καλλιεργείται η σπιρουλίνα.