ΗΠΑ: 22χρονος μαύρος πέφτει νεκρός από σφαίρες της αστυνομίας – Δείτε το βίντεο ντοκουμέντο

ΗΠΑ: 22χρονος μαύρος πέφτει νεκρός από σφαίρες της αστυνομίας – Δείτε το βίντεο ντοκουμέντο

Στην ίδια περιοχή πέθανε ο Τζορτζ Φλόιντ το 2020

Η αστυνομία της Μινεάπολης δημοσιοποίησε χθες Πέμπτη βίντεο που εικονίζει τον θάνατο την προηγουμένη νεαρού μαύρου, ενώ η οικογένειά του ζητεί να χυθεί φως στις συνθήκες υπό τις οποίες εκτυλίχθηκε η τραγωδία.

Το βίντεο της εφόδου, που δημοσιοποιήθηκε χθες Πέμπτη το βράδυ, εικονίζει αστυνομικούς να ανοίγουν την πόρτα του διαμερίσματος χρησιμοποιώντας κλειδί, να μπαίνουν, να ανακοινώνουν την παρουσία τους και κατόπιν να διανύουν λίγα βήματα προς το σαλόνι, όπου άνδρας είναι ξαπλωμένος στον καναπέ, κουκουλωμένος με κουβέρτα. Όταν πάει να ανασηκωθεί, κρατώντας πιστόλι στο χέρι, αστυνομικός τον πυροβολεί σχεδόν εξ επαφής τρεις φορές.

Σε ανακοίνωσή τους προχθές Τετάρτη, οι αρχές διαβεβαίωσαν πως «σχεδόν εννέα δευτερόλεπτα μετά την είσοδό τους, οι αστυνομικοί βρέθηκαν αντιμέτωποι με ένοπλο, οπλισμένο με πιστόλι στραμμένο προς την κατεύθυνσή τους».

Μέσα σε «μια στιγμή», αστυνομικός έκανε χρήση του υπηρεσιακού του όπλου και «ο ενήλικος άνδρας τραυματίστηκε», συνεχίζει η ανακοίνωση, που διευκρινίζει ότι το θύμα υπέκυψε στα τραύματά του σε νοσοκομείο.