Ολλανδία: Θα αποσυναρμολογήσουν γέφυρα για να περάσει το νέο γιοτ του Τζεφ Μπέζος

Ολλανδία: Θα αποσυναρμολογήσουν γέφυρα για να περάσει το νέο γιοτ του Τζεφ Μπέζος

Το τρικάταρτο σκάφος του ιδρυτή της Amazon είναι πολύ μεγάλο για να περάσει από κάτω

Μια τεράστια ατσάλινη γέφυρα στο Ρότερνταμ πρόκειται να κατεδαφιστεί μερικώς, ώστε το γιοτ αναψυχής που κατασκευάζεται για τον ιδρυτή της Amazon, Τζεφ Μπέζος, να μπορέσει να έχει διέξοδο στη θάλασσα.

Το γιοτ που αναμένεται να παραδοθεί στον Τζεφ Μπέζος εντός του 2022, έχει μήκος 127 μέτρα και θα είναι το μεγαλύτερο ιστιοπλοϊκό στον κόσμο. Το τρικάταρτο γιοτ του Μπέζος κατασκευάζεται από το ναυπηγείο Oceano στο Alblasserdam της Ολλανδίας, αλλά είναι πολύ μεγάλο για να περάσει κάτω από τη γέφυρα. Το ναυπηγείο είναι κοντά σε συμφωνία με το συμβούλιο του Δήμου του Rijnmond για την προσωρινή αποσυναρμολόγηση της γέφυρας με κάλυψη όλου του κόστους από τον ζάμπλουτο ιδρυτή της Amazon, Τζεφ Μπέζος, όπως αναφέρει ο ανταποκριτής της ΕΡΤ, Γιώργος Συριόπουλος.

Παρά τις αντιδράσεις των ιστορικών, καθώς η γέφυρα De Hef είναι μία από τις πλέον εμβληματικές γέφυρες του Ρότερνταμ, το σχέδιο προχωρά. Μάλιστα, ο επικεφαλής μηχανικός του έργου αποσυναρμολόγησης και επανεγκατάστασης εκτίμησε, ότι το μεσαίο τμήμα της γέφυρας θα αφαιρεθεί μόνον για μία ημέρα! Το κόστος αυτής της "παρέμβασης" δεν έχει γίνει ακόμη γνωστό, αλλά τα ολλανδικά μέσα σχολιάζουν πως… "στην εποχή μας, με το χρήμα όλα είναι δυνατά".

Παρακαλούμε περιμένετε ...