Ύποπτη για συμμετοχή στον ISIS κατηγορείται ότι πήγε το παιδί της να παρακολουθήσει δημόσιο λιθοβολισμό

Ύποπτη για συμμετοχή στον ISIS κατηγορείται ότι πήγε το παιδί της να παρακολουθήσει δημόσιο λιθοβολισμό

Συνελήφθη όταν έφτασε στην Φρανφούρτη και είναι πολλά τα αδικήματα που την βαραίνουν

Γερμανοί εισαγγελείς απήγγειλαν κατηγορίες σε βάρος μίας γυναίκας για την υποτιθέμενη συμμετοχή της στην τζιχαντιστική οργάνωση «Ισλαμικό Κράτος», για κατήχηση παιδιών με εξτρεμιστικές ισλαμιστικές διδασκαλίες, καθώς και για προσπάθεια στρατολόγησης νέων μελών.

Η κατηγορούμενη και η τότε 4χρονη κόρη της ταξίδεψαν στη Συρία στις αρχές του 2014, παρά τη θέληση του πατέρα του παιδιού, σύμφωνα με τη δικογραφία. Η γυναίκα κατηγορείται επίσης ότι πήγε την κορούλα της να παρακολουθήσουν μαζί έναν δημόσιο λιθοβολισμό, ενώ της έδειξε βίντεο με εκτελέσεις από τζιχαντιστές.

Η κατηγορούμενη φέρεται να παντρεύτηκε διαδοχικά διάφορα μέλη του «Ισλαμικού Κράτους» και γέννησε δύο αγοράκια στη Συρία, σύμφωνα με το γραφείο του γενικού εισαγγελέα. Φέρεται επίσης να εμπλέκεται στην υποδούλωση ορισμένων Γεζίντι.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ ΜΠΕ, η γυναίκα συνελήφθη αρχικά στη Συρία στις αρχές του 2019 και πέρασε κάποιο διάστημα σε δύο κουρδικά στρατόπεδα, μαζί με τα παιδιά της. Στις 7 Οκτωβρίου συνελήφθη στη Γερμανία όταν έφθασε στο αεροδρόμιο της Φρανκφούρτης και έκτοτε παραμένει προφυλακισμένη.

Οι κατηγορίες σε βάρος της περιλαμβάνουν εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας, συμμετοχή σε τρομοκρατική οργάνωση στο εξωτερικό, υποστήριξη τρομοκρατών, στρατολόγηση μελών για λογαριασμό τρομοκρατικής οργάνωσης και έκθεση ανηλίκων σε κίνδυνο.