Κορονοϊός: ΗΠΑ: Το χάπι της Merck λειτουργεί εναντίον της Όμικρον σύμφωνα με την εταιρεία

Κορονοϊός: ΗΠΑ: Το χάπι της Merck λειτουργεί εναντίον της Όμικρον σύμφωνα με την εταιρεία

Το Molnupiravir έχει λάβει άδεια χρήσης σε περισσότερες από δέκα χώρες

Η Merck και ο εταίρος της Ridgeback Biotherapeutics ανακοίνωσαν σήμερα, πως έξι εργαστηριακές έρευνες έδειξαν, ότι το πειραματικό φάρμακό τους κατά της COVID-19 μολνουπιραβίρη (Molnupiravir) λειτουργεί απέναντι στην πολύ μεταδοτική παραλλαγή Όμικρον του κορονοϊού.

Τα στοιχεία αποτίμησαν την αντιιική δραστηριότητα της μολνουπιραβίρης και άλλων αντιιικών παραγόντων κατά παραλλαγών ανησυχίας της COVID-19. Η αποτελεσμάτικότητα της μολνουπιραβίρης εναντίον της Όμικρον δεν έχει ακόμη δοκιμαστεί σε μελέτες σε ανθρώπους, ανέφεραν οι εταιρίες. Η μολνουπιραβίρη και ένα χάπι της Pfizer που λαμβάνεται επίσης από το στόμα, έλαβαν άδεια στις Ηνωμένες Πολιτείες τον Δεκέμβριο και θεωρούνται σημαντικά εργαλεία απέναντι στην Όμικρον.

Η Pfizer ανακοίνωσε τον Δεκέμβριο ότι εργαστηριακά δεδομένα έδειξαν ότι το σκεύασμά της, Paxlovid, διατηρεί την αποτελεσματικότητά του εναντίον της Όμικρον. Η Merck ανακοίνωσε νωρίτερα αυτό τον μήνα, ότι το χάπι της έχει έναν μηχανισμό που μπορεί να λειτουργήσει εναντίον της Όμικρον και οποιασδήποτε άλλης παραλλαγής. Το Molnupiravir έχει λάβει άδεια χρήσης σε περισσότερες από δέκα χώρες, περιλαμβανομένων των Ηνωμένων Πολιτειών, της Βρετανίας και της Ιαπωνίας.