Γυναίκα έκανε τεστ DNA και έμαθε ότι είχε έναν βιολογικό γιο που δεν ήξερε καν ότι υπήρχε -Δεν έμεινε ποτέ έγκυος

Γυναίκα έκανε τεστ DNA και έμαθε ότι είχε έναν βιολογικό γιο που δεν ήξερε καν ότι υπήρχε -Δεν έμεινε ποτέ έγκυος

Η απίστευτη ιστορία της Kristin Schoonveld, που δώρισε τα ωάρια της το 1994

Το φθινόπωρο του 2019, ενώ έψαχνε για τον βιολογικό πατέρα της, η Kristin Schoonveld έκανε ένα τεστ DNA. Έμεινε έκπληκτη όταν είδε τα αποτελέσματα των εξετάσεων και μια αντιστοιχία που έγραφε «γιος». «Σκέφτηκα ότι ήταν κάποιου είδους λάθος», λέει η 52χρονη, η οποία δεν υπήρξε ποτέ έγκυος.

Ωστόσο έκανε κλικ στο προφίλ και εντυπωσιάστηκε από το γεγονός ότι «μου έμοιαζε», θυμάται. Καθώς συνέχιζε να διαβάζει, έμαθε ότι είχε συλληφθεί μέσω εξωσωματικής γονιμοποίησης και αναζητούσε τη βιολογική του μητέρα.

Αυτό άλλαξε τα συναισθήματά της, καθώς είχε δωρίσει τα ωάρια της το 1994, πιστεύοντας ότι θα ήταν ωραίο να βοηθήσει κάποιον να κάνει οικογένεια.

Οπότε η Kristin του έστειλε ένα μήνυμα και αφού μίλησαν, συναντήθηκαν προσωπικά λίγο πριν ξεσπάσει η πανδημία της Covid-19. «Αγαπηθήκαμε στη στιγμή», λέει για τη συνάντηση με τον βιολογικό γιο της.

Δεκαετίες νωρίτερα, η Kristin είχε δεθεί με ένα ακόμη νεαρό αγόρι, το οποίο υιοθέτησε χρόνια αργότερα. Πριν 30 χρόνια, η Kristin — η οποία έχει αφιερώσει τη ζωή της δουλεύοντας με ΑμεΑ — γνώρισε έναν 9χρονο με σύνδρομο Down, τον Nick Schoonveld, όταν έφυγε ένα εξάμηνο από το κολέγιο και εργάστηκε στην τάξη ειδικής αγωγής του.

«Υπήρξε αμοιβαία έλξη από την αρχή», λέει. «Είχαμε μια πολύ στενή σχέση και αγαπούσαμε ο ένας τον άλλον».

Βρέθηκαν ξανά τον Ιούνιο του 2012, όταν η Kristin συνάντησε τον Nick και τη μητέρα του όσο εκείνη δούλευε εθελοντικά στους Παραολυμπιακούς Αγώνες. Λίγο αργότερα, η μητέρα του Nick, Grace, διαγνώστηκε με καρκίνο του πνεύμονα.

Όσο ήταν άρρωστη, η Kristin άρχισε να περνά περισσότερο χρόνο με τον Nick και να τον παίρνει μαζί της όπου πήγαινε. «Κάθε φορά που τον άφηνα σπίτι του, με ρωτούσε "Τι θα κάνουμε αύριο;"», θυμάται. «Κι απλώς συνέχισα να τον βλέπω κάθε μέρα».

«Ήθελα να μάθω ποιοι ήταν», λέει. Έκανε το τεστ DNA και βρήκε τη βιολογική της μητέρα όταν δημοσίευσε τα αποτελέσματα στο My Heritage. Αγχωμένη να έρθει σε επαφή, επικοινώνησε πρώτα με την αδερφή της βιολογικής μητέρας της για να τη ρωτήσει αν είναι εντάξει. «Δεν είχε πει σε κανέναν για μένα», θυμάται η Kristin. «Κανείς δεν ήξερε».

Στη συνέχεια, έκανε δεύτερο τεστ αναζητώντας τον βιολογικό της πατέρα της. (Η βιολογική της μητέρα επιβεβαίωσε την ταυτότητα του βιολογικού της πατέρα, ο οποίος είχε πεθάνει χρόνια νωρίτερα, και είπε ότι γνώριζε ότι ήταν έγκυος).

Μετά από όλα αυτά, η ερώτηση που έκανε σε όλους εδώ και χρόνια — «Θα ήθελες να μάθεις αν έχεις ένα βιολογικό παιδί που δεν ήξερες ότι υπάρχει;»— την βρήκε τον Οκτώβριο του 2019.

Ο Parker Erickson, που μεγάλωσε στη Σάντα Κρουζ της Καλιφόρνια, ήταν 14 ετών όταν οι γονείς του είπαν ότι συνελήφθη μέσω δωρεάς ωραρίων.

«Θυμάμαι ότι έστειλα σε ένα φίλο και του λέω, "δεν έχω σχέση με την οικογένεια της μαμάς μου"», λέει ο 26χρονος. Εξεπλάγη όταν έμαθε ότι κι αυτός ένα «παιδί του σωλήνα». Η κοπέλα του, Kaylee Green, τον ενθάρρυνε να κάνει τεστ DNA.

Στην αρχή το τεστ έδειξε ότι είχε μια ξαδέρφη που ονομαζόταν Tami Kennerson — αλλά δεν μπορούσαν να καταλάβουν πώς είχε σχέση μαζί του. Ωστόσο, όταν μίλησαν, τους είπε ότι ήταν υιοθετημένη και ότι αναζητούσε επίσης τη βιολογική της μητέρα.

Όταν και η Kristin έκανε το τεστ DNA, τα νέα δεδομένα άλλαξαν την Tami Kennerson από ξαδέρφη σε θεία του. (Η Tami είναι η μεγαλύτερη βιολογική ετεροθαλής αδερφή της Kristin - η μητέρα της είχε δώσει μια άλλη κόρη για υιοθεσία πριν την Kristin).

Εκείνο τον Νοέμβριο, η Kristin έφερε τον Nick μαζί της στο Evansville για να συναντήσει τον Parker — καθώς και τη μητέρα του Kristin Erickson, τη κοπέλα του Parker και την Tami. Στη διάρκεια του ταξιδιού η Kristin συνάντησε επίσης τη μικρότερη ετεροθαλή αδερφή της, εκτός από τη βιολογική της μητέρα και τη βιολογική γιαγιά, που έχουν πεθάνει και οι δύο.
Για χρόνια, ο Parker ρωτούσε τη μητέρα του ποιο ήταν το όνομα της δότριας του ωαρίου του. Δεν ήξερε. Με έκπληξη και χαρά ανακάλυψαν ότι και οι δύο έχουν το ίδιο μικρό όνομα — και ότι ονομάστηκαν ακόμη και από τον ίδιο χαρακτήρα βιβλίου, του «Kristin Lavransdatter» από τη Sigrid Undset.

Η γνωριμία με τον βιολογικό της γιο ήταν μαγική για την Κριστίν. «Είναι σαν να τον ξέρω όλη του τη ζωή», λέει. «Ήταν τόσο γλυκός με τον Νικ και έλεγε: "Πάντα ήθελα έναν αδερφό"», λέει η Kristin.

Ο Parker ένιωσε το ίδιο. «Ήταν σαν να κάνω παρέα με ανθρώπους που ήδη γνώριζα», λέει όταν γνώρισε τη βιολογική του οικογένεια. «Αγαπήσαμε αμέσως ο ένας τον άλλον».

Ο 26χρονος με την κοπέλα του κατέληξαν να εγκατασταθούν στο Boulder— και εμπνευσμένος από την Κριστίν, έκανε αίτηση για εθελοντής στους τοπικούς Παραολυμπιακούς Αγώνες. «Έχουμε δημιουργήσει μια σχέση που θα διαρκέσει για το υπόλοιπο της ζωής μας», προσθέτει.