Τουρκία: Συνελήφθη η δημοσιογράφος Σεντέφ Καμπάς για μια… παροιμία

Τουρκία: Συνελήφθη η δημοσιογράφος Σεντέφ Καμπάς για μια… παροιμία

Θεωρήθηκε ότι εξύβρισε τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν

Η δημοσιογράφος Σεντέφ Καμπάς συνελήφθη και ετέθη σε προσωρινή κράτηση χθες, Σάββατο (22/01) για «εξύβριση του προέδρου», αφού είπε από τηλεοράσεως μία παροιμία, η οποία ερμηνεύθηκε ότι αφορούσε τον πρόεδρο Ταγίπ Ερντογάν, ανακοίνωσε ο δικηγόρος της δημοσιογράφου.

«Υπάρχει μια πολύ γνωστή παροιμία που λέει ότι η εστεμμένη κεφαλή γίνεται σοφότερη. Αλλά βλέπουμε ότι αυτό δεν είναι αλήθεια. Το βόδι μπαίνοντας στο παλάτι δεν γίνεται βασιλιάς , αλλά το παλάτι γίνεται στάβλος», δήλωσε live η πολύ γνωστή στην Τουρκία δημοσιογράφος στο τηλεοπτικό δίκτυο Tele1 σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Η Σεντέφ Καμπάς δημοσίευσε παράλληλα την κιρκασιανή παροιμία στον λογαριασμό της στο Twitter, όπου έχει 900.000 ακολούθους.

Η δημοσιογράφος συνελήφθη την νύκτα στο σπίτι της στην Κωνσταντινούπολη, ανακρίθηκε και ετέθη σε προσωρινή κράτηση, δήλωσε σήμερα ο δικηγόρος της Ουγκούρ Ποϊράζ.

«Η σύλληψη της Σεντέφ Καμπάς για "εξύβριση του προέδρου» αποτελεί σοβαρή παραβίαση του δικαιώματος της έκφρασης», σχολίασε το Συνδικάτο των Δημοσιογράφων της Τουρκίας (TGS).

1
σχόλιο
  1. avatar Θ.Τ

    Συγνώμη κ.Σεντέφ Καμπάς, επειδή τυχαίνει να είμαι ζωόφιλος συμφωνώ ότι το παλάτι γίνεται στάβλος. Αλλά στο στάβλο υπάρχουν και άλλα βόδια και όταν ένα βόδι εκτρέπεται τα άλλα το τιμωρούν, και μάλιστα όταν είναι υπότροπο.Βέβαια υπάρχει και το αφεντικό αλλά φαίνεται ότι επιδεικνύει επιλεκτική ευαισθησία.

Παρακαλούμε περιμένετε ...