Κορονοϊός: Πέθανε 28χρονη ανεμβολίαστη έγκυος στην Ιταλία – Το παιδί σώθηκε με καισαρική

Κορονοϊός: Πέθανε 28χρονη ανεμβολίαστη έγκυος στην Ιταλία – Το παιδί σώθηκε με καισαρική

Η χώρα ανακοίνωσε 179.106 νέα κρούσματα

Αίσθηση προκάλεσε ο θάνατος μιας νεαρής γυναίκας 28 ετών στη Ρώμη, που κυοφορούσε και μολύνθηκε από τον κορονοϊό. Δεν είχε θελήσει να εμβολιαστεί. Στις 7 Ιανουαρίου εισήχθη στο νοσοκομείο Ουμπέρτο Πρίμο της ιταλικής πρωτεύουσας. Όταν η κατάστασή της επιδεινώθηκε, οι γιατροί αποφάσισαν να σώσουν το παιδί κάνοντάς της επείγουσα καισαρική τομή.

Το νεογέννητο ζυγίζει ένα κιλό και οκτακόσια γραμμάρια, και μετά μια πρώτη φάση στην οποία παρατηρήθηκαν κάποια προβλήματα στο αναπνευστικό του σύστημα, τώρα η κατάστασή του κρίνεται απόλυτα ικανοποιητική. Η μητέρα του όμως μια εβδομάδα αφότου είχε μεταφερθεί στην ΜΕΘ του νοσοκομείου, τη χθεσινή νύχτα έχασε τη μάχη για τη ζωή. Οι Ιταλοί γιατροί απευθύνουν και πάλι έκκληση σε όλες τις γυναίκες που κυοφορούν να σπεύσουν να εμβολιαστούν κατά του κορονοϊού, αναφέρθηκε στο ΑΠΕ ΜΠΕ.

Σήμερα καταγράφηκαν στην Ιταλία 179.106 κρούσματα κορονοϊού και 373 άνθρωποι έχασαν την ζωή τους. Συνολικά, πραγματοποιήθηκαν 1.117.553 διαγνωστικά τεστ, από τα οποία το 16% προέκυψε θετικό. Στις μονάδες εντατικής θεραπείας της χώρας νοσηλεύονται 1.707 ασθενείς, ενώ στους νοσοκομειακούς θαλάμους οι ασθενείς είναι 19.485.

«Έπειτα από 12 εβδομάδες συνεχούς ανόδου των δεικτών της επιδημίας, τις τελευταίες επτά ημέρες υπάρχουν ενδείξεις σταθεροποίησης σε ό,τι αφορά τα κρούσματα, τη μεταδοτικότητα και τους ασθενείς που βρίσκονται στις μονάδες εντατικής θεραπείας. Δεν πρέπει πάντως να αυξηθεί κι άλλο η πίεση που δέχονται τα νοσοκομεία», δήλωσε ο πρόεδρος του Ιταλικού Ανώτατου Ινστιτούτου Υγείας, Σίλβιο Μπρουζαφέρο.

Πιο αναλυτικά, ο Μπρουζαφέρο ανέφερε ότι την τελευταία εβδομάδα στην Ιταλία τα περιστατικά της Covid-19 μειώθηκαν στην ηλικιακή ομάδα των 20 με 29 ετών, αλλά συνέχισαν να αυξάνονται στα παιδιά ηλικίας έως εννέα ετών. Παράλληλα, αύξηση παρουσιάζουν και οι μολύνσεις γιατρών, νοσηλευτών και βοηθητικού προσωπικού, οι οποίες τον τελευταίο μήνα ανήλθαν σε 47.607.