Μήνυσε την εταιρεία που εργαζόταν λόγω… πλήξης και κέρδισε 40.000 ευρώ

Μήνυσε την εταιρεία που εργαζόταν λόγω… πλήξης και κέρδισε 40.000 ευρώ

Σύμφωνα με τον ενάγοντα μετά την επιστροφή του από αναρρωτική δούλευε μισή ώρα τη μέρα και η εταιρεία δεν τον πίεζε

Την ώρα που πληθαίνουν οι καταγγελίες εργαζομένων για υπερεργασία, μια ασυνήθιστη περίπτωση εργασιακών σχέσεων καταγράφηκε στα δικαστικά χρονικά στη Γαλλία.

Ο Φρεντερίκ Ντεσνάρ ένιωθε ανεπαρκώς απασχολημένος στο χώρο εργασίας του και έτσι αποφάσισε να μηνύσει την εταιρεία, στην οποία εργαζόταν και μάλιστα κέρδισε τη διαμάχη στο δικαστήριο. Συγκεκριμένα, το 2014 ο Ντεσνάρ επέστρεψε στην εταιρεία αρωμάτων Interparfums όπου εργαζόταν, μετά από επτάμηνη ασθένεια. Σύμφωνα με τον δικηγόρο του, βρισκόταν σε αναρρωτική άδεια λόγω κρίσης επιληψίας, που υπέστη κατά την οδήγηση, η οποία είχε ως αποτέλεσμα ένα ατύχημα, που τον άφησε σε κώμα για αρκετές ημέρες.

Αν και πριν το ατύχημα ήταν εργατικός, μετά την επιστροφή του η εταιρεία, σύμφωνα με τον ίδιο, τον παραμέλησε εντελώς, δούλευε κατά μέσο όρο μισή ώρα την ημέρα, χωρίς να πιέζει η εταιρεία για το πότε θα έρθει και πόσο καιρό θα έμενε στη δουλειά κάθε μέρα. Σύμφωνα με την εφημερίδα Večernji, η κατάσταση αυτή διήρκεσε 4 χρόνια. «Ένιωθα άσχημα, χωρίς ενέργεια και θέληση και ντρεπόμουν που δεν άξιζα τον μισθό που έπαιρνα κάθε μήνα. Είχα την εντύπωση, ότι ήμουν αόρατος σε αυτή την εταιρεία», είπε στο δικαστήριο ο Ντεσνάρ.

Ο δικηγόρος του, Βίκτορ Μπίλμπο, είπε ότι υπήρχε σχέση μεταξύ της εργασίας και της επιδείνωσης της υγείας του. Οι δικηγόροι υπεράσπισης της εταιρείας είπαν, ότι ο Ντεσνάρ δεν είπε ποτέ τίποτα για το ότι βαριέται. Το 2020 ο Ντεσνάρ υπέβαλε αγωγή στο εργατικό δικαστήριο και ζήτησε 360.000 ευρώ ως αποζημίωση. Αν και η εταιρεία ισχυρίστηκε, ότι ο Ντεσνάρ παραπονέθηκε ποτέ, το δικαστήριο συμφώνησε ότι «η αμέλεια είναι μια μορφή παρενόχλησης» και η ετυμηγορία επιβεβαιώθηκε από το Εφετείο του Παρισιού στα τέλη του 2020.