Μοντέλο μήνυσε εταιρεία που την… μετέτρεψε σε κούκλα του σεξ χωρίς την συγκατάθεση της

Μοντέλο μήνυσε εταιρεία που την… μετέτρεψε σε κούκλα του σεξ χωρίς την συγκατάθεση της

Με βάση τις πραγματικές εικόνες της κοπέλας από τους λογαριασμούς της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης

Η Yael Cohen Aris, ένα μοντέλο από το Ισραήλ, έκανε αγωγή σε εταιρεία που κατασκευάζει κούκλες του σεξ, καθώς χρησιμοποίησε χαρακτηριστικά του προσώπου της και το μικρό της όνομα, χωρίς τη συγκατάθεσή της.

Το μοντέλο έμαθε για πρώτη φορά για την κούκλα το 2019, όταν ένας θαυμαστής της την ενημέρωσε για μία κούκλα που φέρει το ίδιο όνομα.

Η Aris είπε στο This Morning ότι η εταιρεία είχε χρησιμοποιήσει πραγματικές εικόνες της από τους λογαριασμούς της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, για να προωθήσει την κούκλα χωρίς ποτέ να ζητήσουν την άδειά της.

Ο κατασκευαστής, η Irontech με έδρα την Κίνα, ωστόσο δεν έκανε «εκπτώσεις» στη χρήση χαρακτηριστικών που θυμίζουν την Aris.

Η κούκλα όχι μόνο φοράει πανομοιότυπα γυαλιά με μαύρο σκελετό, αλλά φέρει ακόμη και ένα σημάδι που μοιάζει με αυτό που έχει το μοντέλο κάτω από το κάτω χείλος(!)

Η Irontech ισχυρίστηκε ότι οι όποιες ομοιότητες μεταξύ της Aris και της κούκλας είναι απλώς «σύμπτωση»...

Σύμφωνα με το Futurism, το μοντέλο δεν ζητά οικονομική αποζημίωση, αλλά θέλει η εταιρεία να σταματήσει να παράγει την κούκλα και να της δώσει μια εξήγηση για το πώς έγινε αυτό εν αγνοία της.

«Είναι διπλά λάθος γιατί συνδέεται με την ταυτότητά μου. Δεν είναι απλώς μια κούκλα που μου μοιάζει ή εμπνέεται από εμένα. Ποτέ δεν έκρυψαν το γεγονός ότι δημιουργήθηκε από την εικόνα μου», είπε στην εκπομπή, όπως αναφέρουν οι Times of Israel.

«Πρέπει να κάνουμε αυτή τη συζήτηση για το πώς μπορούμε να προστατεύσουμε την ταυτότητά μας», είπε.

Παρακαλούμε περιμένετε ...