Μητέρα έκανε τον γιο της «πειραματόζωο»: Τον ανάγκασε να υποβληθεί σε 8 ιατρικές εξετάσεις χωρίς να έχει τίποτα

Μητέρα έκανε τον γιο της «πειραματόζωο»: Τον ανάγκασε να υποβληθεί σε 8 ιατρικές εξετάσεις χωρίς να έχει τίποτα

Όταν η αγάπη του γονιού βγαίνει εκτός ορίων και λογικής

Μια 48χρονη μητέρα από την Πενσιλβάνια των ΗΠΑ, η Christine Marie Maxwell, σύμφωνα με τοπικά μέσα, αποκαλύφθηκε πως είχε πει επανειλημμένα ψέματα σε γιατρούς, ώστε ο 8χρονος γιος της να εξασφαλίσει παραπεμπτικά και να υποβληθεί σε μια σειρά από ιατρικές εξετάσεις. Στην πραγματικότητα, ο γιος της δεν είχε προβλήματα υγείας.

Σε αυτή την παράξενη υπόθεση που αποκαλύφθηκε πριν από δύο χρόνια, η Maxwell έλεγε σε γιατρούς πως το παιδί της είχε εξανθήματα, γι’ αυτό και έπρεπε να υποβληθεί σε δερματολογική βιοψία και χρειαζόταν μαγνητική τομογραφία πνευμόνων και άλλες εξετάσεις γιατί «έβηχε σαν να γαβγίζει και είχε πολύ πυρετό».

Ο γιος της Maxwell ως πειραματόζωο σχεδόν, πέρασε από εξετάσεις υπερήχου, αξονική τομογραφία, αδενοτομή, κολονοσκόπηση, ηχοκαρδιογράφημα και ηλεκτροκαρδιογράφημα και πολλά ακόμα διαγνωστικά τεστ.

Σύμφωνα με έγγραφο που προσκόμισε ο εισαγγελέας στη δική της 48χρονης γυναίκας, το 8χρονο παιδί φαίνεται πως από ένα σημείο και μετά δεν μπορούσε να ξεχωρίσει τι σημαίνει αρρώστια και τι όχι. «Η μαμά μου λέει πότε είμαι άρρωστος» κατέθεσε πριν από μερικούς μήνες.

Η μητέρα, κατόπιν εντολής του δικαστηρίου, έχασε την κηδεμονία του παιδιού της, την οποία και ανέλαβε αμέσως ο πατέρας.

«Αυτή η καταπιεστική συμπεριφορά επηρέασε σημαντικά την ανάπτυξη του παιδιού, κάνοντας τη συμπεριφορά του εντελώς παθητική και προκαλώντας του μια σοβαρή παρανόηση, όπου πίστευε πως ήταν άρρωστος χωρίς να είναι και έχανε μέρες σχολείου χωρίς λόγο. Είχε όντως κάποια μικρά προβλήματα υγείας, όμως για καμία από τις σχετικές διαγνώσεις δεν ήταν απαραίτητες τόσες επεμβάσεις και τόσες ιατρικές συνεδρίες».

Η Maxwell καταδικάστηκε για επίθεση σε ανήλικο κάτω των 13 ετών, εξαπάτηση και έκθεση ανηλίκου σε κίνδυνο.