Κορονοϊός: Υπέρ των εμβολίων, κατά της υποχρεωτικότητας ο Ντόναλντ Τραμπ

Κορονοϊός: Υπέρ των εμβολίων, κατά της υποχρεωτικότητας ο Ντόναλντ Τραμπ

«Τα εμβόλια συστήνω να τα κάνετε, όμως πιστεύω πως αυτό πρέπει να είναι μια ατομική επιλογή», είπε

Ο Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε σήμερα αντίθετος σε κάθε υποχρεωτικότητα εμβολιασμού κατά της Covid-19, συστήνοντας ωστόσο στους Αμερικανούς να εμβολιαστούν, κατά τη διάρκεια μιας σπάνιας συνέντευξης στο κρατικό ραδιοφωνικό δίκτυο των ΗΠΑ, την οποία διέκοψε απότομα, επαναλαμβάνοντας τις αβάσιμες κατηγορίες του περί «νοθείας» στις προεδρικές εκλογές του 2020.

«Τα εμβόλια συστήνω να τα κάνετε, όμως πιστεύω πως αυτό πρέπει να είναι μια ατομική επιλογή», είπε ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ στο ραδιοφωνικό δίκτυο NPR, μια επιλογή μέσου όχι και τόσο συνηθισμένη, δεδομένου ότι ο Τραμπ παραχωρεί συνεντεύξεις κυρίως σε πολύ συντηρητικά ΜΜΕ.

Ο Ρεπουμπλικανός, ο οποίος παραμένει κεντρικό πρόσωπο στην αμερικανική δεξιά, επέκρινε την ιδέα της εμβολιαστικής υποχρεωτικότητας, μια επιλογή που προασπίζεται η κυβέρνηση του Δημοκρατικού διαδόχου του Τζο Μπάιντεν. «Οι (εμβολιαστικές) υποχρεωτικότητες κάνουν πραγματικά κακό στη χώρα μας», υποστήριξε μέσω τηλεφώνου και πρόσθεσε: «Αυτό πλήττει σφόδρα την οικονομία μας».

Ερωτηθείς για τις προεδρικές εκλογές του 2020, στις οποίες ηττήθηκε ο ίδιος και το κόμμα του, ο Ντόναλντ Τραμπ επανέλαβε, χωρίς αποδείξεις, ότι επρόκειτο για μια «νοθευμένη εκλογική αναμέτρηση». Ενώπιον του δημοσιογράφου του NPR Στιβ Ίνσκιπ, που του αντιπαρέβαλε τις αποδείξεις μιας εκλογικής αναμέτρησης χωρίς μαζική νοθεία, αναφέροντας αποτελέσματα που πιστοποίησαν οι ίδιοι οι Ρεπουμπλικανοί σύμμαχοί του, όπως για παράδειγμα στην πολιτεία της Αριζόνας, ο πρώην πρόεδρος αντέδρασε: «Ο αριθμός των ψηφοδελτίων δεν λέει τίποτα! (Το ζήτημα) είναι, αυτός που υπέγραψε τα ψηφοδέλτια, από πού προέρχονταν τα ψηφοδέλτια».

Ο δισεκατομμυριούχος συνέχισε να μιλάει για τις εκλογές του 2020, προκειμένου οι ψηφοφόροι να ανησυχήσουν για ενδεχόμενη νοθεία στις ενδιάμεσες εκλογές, το επόμενο φθινόπωρο και το 2024. «Ο μόνος τρόπος να μην επαναληφθεί αυτό, είναι να επιλύσουμε το πρόβλημα των νοθευμένων προεδρικών εκλογών του 2020» είπε.

Με τον δημοσιογράφο να τον πιέζει, ο Τραμπ συνέχισε την κριτική του, ωστόσο διέκοψε απότομα τη συνέντευξη, με τη φράση «Σε ευχαριστώ πολύ, Στιβ, ευχαριστώ».