Ισχυρός σεισμός στην Κύπρο: 6,3 Ρίχτερ «ταρακούνησαν» την Πάφο

Ισχυρός σεισμός στην Κύπρο: 6,3 Ρίχτερ «ταρακούνησαν» την Πάφο

Ο σεισμός διήρκησε αρκετά δευτερόλεπτα και προκάλεσε ανησυχία στους κατοίκους όλων των πόλεων

Ισχυρός σεισμός μεγέθους 6,3 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε - λίγο μετά τις 03:00 τα ξημερώματα - στα ανοιχτά της Κύπρου και συγκεκριμένα 241 χιλιόμετρα ανατολικά-νοτιοανατολικά του Καστελόριζου.

Σύμφωνα με το EMSC, η σεισμική δόνηση ήταν μεγέθους 6,3 βαθμών στην κλίμακα Ρίχτερ - αν και αρχικά είχε εκτιμηθεί στα 6,5 Ρίχτερ.

Ο σεισμός έγινε στις 03:07 και το επίκεντρο της δόνησης εντοπίστηκε 55 χιλιόμετρα δυτικά-βορειοδυτικά της κοινότητας Έμπα και 111 χιλιόμετρα δυτικά-βορειοδυτικά της Λεμεσού.

Το εστιακό βάθος του σεισμού υπολογίστηκε στα 34,5 χιλιόμετρα, ενώ σύμφωνα με την Jerusalem Post, ο σεισμός έγινε αισθητός και σε περιοχές του Ισραήλ.

Να σημειωθεί ότι το τελευταίο 20ημερο προηγήθηκαν δυο μικρότεροι σεισμοί και πάλι με επίκεντρο την Πάφο ο ένας στα ορεινά και ο άλλος στην Πόλη Χρυσοχους με ένταση 2.1 και 3.4 στη κλίμακα Ρίχτερ.

Σημειώνεται ότι τα δεδομένα για το σεισμό που προέρχονται από το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο Αθηνών ή από το Ευρωμεσογειακό Σεισμολογικό Ινστιτούτο είναι λύσεις προερχόμενες από το αυτόματο υπολογιστικό σύστημα, χωρίς τη συμμετοχή σεισμολόγου. Ενημερώνονται συνεχώς με την άφιξη νέων δεδομένων.

Όπως μεταδίδει το offcite.com.cy, ο σεισμός διήρκησε αρκετά δευτερόλεπτα και προκάλεσε ανησυχία στους κατοίκους όλων των πόλεων και ειδικά στην Πάφο.