Τραγωδία στη Βραζιλία: Επτά νεκροί από πτώση βράχου πάνω σε σκάφη που έπλεαν σε λίμνη

Τραγωδία στη Βραζιλία: Επτά νεκροί από πτώση βράχου πάνω σε σκάφη που έπλεαν σε λίμνη

Το συμβάν έγινε κοντά σε καταρράκτη στην περιοχή Καπιτόλιου, στην πολιτεία Μίνας Ζεράις

Τουλάχιστον επτά άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, άλλοι εννέα τραυματίστηκαν σοβαρά και τρεις ακόμη αγνοούνται μετά την αποκόλληση και την πτώση μέρους απόκρημνου φυσικού τοίχου από βράχια, που συνέθλιψε τουριστικά πλεούμενα χθες Σάββατο κοντά σε καταρράκτη, σε λίμνη της νοτιοανατολικής Βραζιλίας η οποία αποτελεί μαγνήτη για τους επισκέπτες της περιοχής, ανακοίνωσε το πυροσβεστικό σώμα.

Πελώριο κομμάτι του επιβλητικού όγκου βράχων ξαφνικά αποκολλήθηκε από το φαράγγι κι έπεσε πάνω σε σκάφη που έπλεαν στα πράσινα νερά της λίμνης Φούρνας, στην περιοχή Καπιτόλιου, στην πολιτεία Μίνας Ζεράις.

Σε δραματικά αποσπάσματα βίντεο που μεταφορτώθηκαν σε ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης, ακούει κανείς τις κραυγές πανικού των τουριστών καθώς ο πελώριος όγκος βράχων πέφτει στο νερό, συνθλίβοντας τρία πλεούμενα.

Σύμφωνα με τις βραζιλιάνικες αρχές, αγνοούνται τρεις άνθρωποι, ωστόσο άλλοι που εκφράζονταν φόβοι πως επίσης αγνοούνταν βρέθηκαν χάρη στα κινητά τους τηλέφωνα. Στη λίμνη αναπτύχθηκαν δύτες για να ψάξουν τα θύματα.

Αρκετοί τραυματίες υπέστησαν κατάγματα· ένα από τα θύματα νοσηλεύεται σε σοβαρή κατάσταση σε νοσοκομείο, έχει υποστεί κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις. Άλλοι 23 άνθρωποι χρειάστηκαν φροντίδες για ελαφρύτερους τραυματισμούς, σύμφωνα με τις αρχές.

Ο βραζιλιάνος πρόεδρος Ζαΐχ Μπολσονάρου, που μοιράστηκε κάποια από τα βίντεο του δυστυχήματος μέσω των λογαριασμών του σε ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης, εξήρε τις προσπάθειες του Πολεμικού Ναυτικού, το οποίο, από τη στιγμή που «έγινε η ατυχής καταστροφή», έσπευσε επιτόπου, «διέσωσε θύματα και διακόμισε τραυματίες» σε νοσοκομεία, επισημαίνεται στο ΑΠΕ ΜΠΕ.

Στην περιοχή σημειώθηκαν σφοδρές βροχοπτώσεις τις τελευταίες δύο εβδομάδες, κάτι που ενδέχεται να προκάλεσε την αποκόλληση του τμήματος του φαραγγιού. Επίσης χθες Σάββατο, εξάλλου, τάφρος υπερχείλισε σε μεταλλείο σιδήρου 300 χιλιόμετρα ανατολικότερα, με αποτέλεσμα να κοπεί στα δύο εθνική οδός.