Προκλητικός Ακάρ: Η Ελλάδα ντύνεται με προβιά αρνιού, προσπαθώντας να κάνει το θύμα

Προκλητικός Ακάρ: Η Ελλάδα ντύνεται με προβιά αρνιού, προσπαθώντας να κάνει το θύμα

Κάνει λόγο για «επεκτατική αντίληψη» της χώρας μας με τα εξοπλιστικά

Την προκλητική του στάση απέναντι στην Ελλάδα διατηρεί ο υπουργός Άμυνας της Τουρκίας, Χουλουσί Ακάρ, κατηγορώντας την ότι «ντύνεται με προβιά αρνιού, προσπαθώντας να κάνει το θύμα».

«Έχουμε κάποια προβλήματα με την Ελλάδα στο Αιγαίο, τη Μεσόγειο και την Κύπρο. Τα προβλήματα αυτά γίνονται πιο βαθιά λόγω της λαϊκίστικης και αδιάλλακτης συμπεριφοράς ορισμένων Ελλήνων πολιτικών, που δεν συνάδει με το διεθνές δίκαιο και είναι εκτός πραγματικότητας. Παρ’ όλες τις καλοπροαίρετες εκκλήσεις μας για διάλογο, η Ελλάδα προσπαθεί να δώσει την εικόνα μιας χώρας θύματος, διαστρεβλώνοντας κάθε είδους δεδομένα, ντυμένη με προβιά αρνιού για να καλύψει τις παράνομες και επιθετικές της ενέργειες.

Καταφεύγει στην ΕΕ δημιουργώντας μια τεχνητή αντίληψη περί απειλής και σχηματίζει συμμαχίες εντός συμμαχίας, ενώ για να λύσει τα προβλήματά της με την Τουρκία, προσπαθεί να τα ανάγει σε προβλήματα Τουρκίας-ΕΕ-ΗΠΑ ή Τουρκίας-ΝΑΤΟ. Η Ελλάδα ενεργεί ενάντια στο διεθνές δίκαιο, την κοινή λογική και τα ιστορικά γεγονότα σχεδόν σε κάθε ζήτημα μεταξύ μας», δήλωσε ο Ακάρ σε εκδήλωση για τον Σαδίκ Αχμέτ.

Παράλληλα, σύμφωνα με όσα αναφέρει η Hurriyet, ο Τούρκος υπουργός Άμυνας εξέφρασε για άλλη μια φορά την ενόχλησή του για το θέμα των εξοπλιστικών προγραμμάτων της χώρας μας, κάνοντας λόγο για «επεκτατική αντίληψη».

«Όλες οι παράνομες και παράλογες ενέργειες της Ελλάδας αποκαλύπτουν ξεκάθαρα την επεκτατική της αντίληψη. Το γεγονός ότι η Ελλάδα, που ιδρύθηκε το 1832 με έκταση τότε 47 χιλιάδες 517 τετραγωνικά χιλιόμετρα, έχει σχεδόν τριπλασιάσει το μέγεθός της σε 7 στάδια, αποτελεί σαφή ένδειξη αυτού του επεκτατισμού της. Όλα αυτά είναι ενέργειες που δεν συμβάλλουν στην περιφερειακή σταθερότητα και ασφάλεια, αντίθετα κλιμακώνουν τις εντάσεις και είναι ενάντια στο πνεύμα της γειτονίας και της συμμαχίας. Επιπλέον, η Ελλάδα, με την ενθάρρυνση και την πρόκληση ορισμένων χωρών, έχει περιπέσει σε έναν έρωτα για εξοπλισμούς, που είναι προκλητικός. Ορισμένοι Έλληνες ακαδημαϊκοί, διπλωμάτες και στρατιωτικοί εκφράζουν ανοιχτά ότι αυτή η προσέγγιση είναι μια μάταιη προσπάθεια», ανέφερε ο Ακάρ.