Αστυνομικός σκότωσε τίγρη για να σώσει έναν «ριψοκίνδυνο» υπάλληλο ζωολογικού κήπου στη Φλόριντα

Αστυνομικός σκότωσε τίγρη για να σώσει έναν «ριψοκίνδυνο» υπάλληλο ζωολογικού κήπου στη Φλόριντα

Ο άντρας μπήκε σε απαγορευμένη ζώνη και προσπάθησε να χαϊδέψει το ζώο, που του άρπαξε το χέρι

Ένας τίγρης της Μαλαισίας σε αιχμαλωσία, που άρπαξε και δεν ήθελε να αφήσει από το στόμα του το χέρι ενός άνδρα, ο οποίος επιχείρησε να τον χαϊδέψει, σε μια απαγορευμένη ζώνη ενός ζωολογικού κήπου στη Φλόριντα, πέθανε, αφότου ένας αστυνομικός τον πυροβόλησε χθες το βράδι, όπως μεταδίδουν τοπικά ΜΜΕ.

Ο άνδρας, ηλικίας περίπου 20 ετών, ο οποίος εργαζόταν σε μια εταιρεία καθαρισμού για λογαριασμό του ζωολογικού κήπου, τραυματίστηκε σοβαρά και νοσηλεύεται.

Μπήκε, χθες το βράδυ, μετά το κλείσιμο για το κοινό του ζωολογικού κήπου, «σε μια απαγορευμένη ζώνη, κοντά σε έναν τίγρη που βρισκόταν μέσα στον περιφραγμένο χώρο του», εξήγησε η αστυνομία της κομητείας Κόλιερ, όπου βρίσκεται ο ζωολογικός κήπος της πόλης Νάπολης.

Στη συνέχεια, ο άνδρας πέρασε το χέρι του μέσα από ένα άνοιγμα της περίφραξης και «χάιδευε ή τάιζε το ζώο», σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες της αστυνομίας, όταν ο τίγρης του το άρπαξε.

Αφού κλώτσησε μία φορά τον φράκτη σε μια προσπάθεια να απελευθερώσει τον άνδρα από τα δόντια του ζώου, ο πρώτος αστυνομικός που έσπευσε στο σημείο πυροβόλησε εναντίον του τίγρη, σκοτώνοντας τον Έκο ηλικίας 8 ετών, σύμφωνα με δημοσιεύματα του τοπικού Τύπου.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ ΜΠΕ, ο ζωολογικός κήπος, ο οποίος δεν έχει απαντήσει σήμερα στα αιτήματα του Γαλλικού Πρακτορείου να σχολιάσει, ανακοίνωσε στον ιστότοπό του ότι παρέχει στο προσωπικού του ψυχολογική βοήθεια μπροστά στο «πένθος».

Μηνύματα συμπαράστασης στους εργαζόμενους αλλά και σχόλια με τα οποία ο κόσμος εξέφραζε τη λύπη του είχαν κατακλύσει σήμερα το πρωί τη σελίδα του ζωολογικού κήπου στο Facebook, με τους χρήστες να μιλούν για τον «περιττό» θάνατο ενός «υπέροχου τίγρη».