Κορονοϊός: Η Ρωσία πέρασε στη 2η θέση σε αριθμό θανάτων στον κόσμο

Κορονοϊός: Η Ρωσία πέρασε στη 2η θέση σε αριθμό θανάτων στον κόσμο

Ξεπέρασε τη Βραζιλία και έπεται των ΗΠΑ με 658.634 νεκρούς

Η Ρωσία ξεπέρασε τη Βραζιλία και έχει πλέον τον δεύτερο υψηλότερο αριθμό θανάτων στον κόσμο από την πανδημία κορονοϊού, πίσω μόνο από τις Ηνωμένες Πολιτείες, σύμφωνα με υπολογισμούς του πρακτορείου Reuters, που βασίζονται σε στοιχεία της κρατικής στατιστικής υπηρεσίας Rosstat.

Σύμφωνα με τη Rosstat, τον Νοέμβριο πέθαναν 87.527 άνθρωποι από αίτια που σχετίζονται με τον νέο κορονοϊό. Ο Νοέμβριος ήταν ο μήνας με τα περισσότερα θύματα στη Ρωσία από την αρχή της πανδημίας. Οι θάνατοι από την πανδημία στη Ρωσία έφτασαν τους 658.634, σύμφωνα με τους υπολογισμούς του Reuters, που βασίζονται σε στοιχεία της Rosstat μέχρι τα τέλη Νοεμβρίου και δεδομένα της ομάδας αντιμετώπισης της πανδημίας για τον Δεκέμβριο. Ξεπέρασε έτσι τη Βραζιλία, που έχει καταγράψει 618.000 θανάτους.

Στις ΗΠΑ έχουν πεθάνει 825.663 άνθρωποι, πάντα σύμφωνα με υπολογισμούς του πρακτορείου, όμως ο πληθυσμός της χώρας είναι διπλάσιος από αυτόν της Ρωσίας. Οι εκτιμήσεις του Reuters δείχνουν επίσης, ότι η Ρωσία κατέγραψε περισσότερους από 835.000 υπερβάλλοντες θανάτους από την αρχή της πανδημίας τον Απρίλιο του 2020, μέχρι τα τέλη Νοεμβρίου, σε σύγκριση με τον μέσο όρο της θνητότητας το διάστημα 2015-19.

Ορισμένοι επιδημιολόγοι λένε, ότι ο υπολογισμός των υπερβαλλόντων θανάτων είναι ο καλύτερος τρόπος για να αποτιμηθεί ο πραγματικός αντίκτυπος της πανδημίας. Μέχρι τώρα ο αριθμός των θανάτων στη Ρωσία δεν έχει επηρεαστεί από την παραλλαγή Όμικρον. Σήμερα, οι ρωσικές αρχές κάλεσαν τα νοσοκομεία να προετοιμαστούν για ένα πιθανό νέο κύμα κρουσμάτων της Covid-19.