Πρωτοχρονιά στη σκιά της Όμικρον σε όλο τον κόσμο: Τα κρούσματα σπάνε όλα τα ρεκόρ

Πρωτοχρονιά στη σκιά της Όμικρον σε όλο τον κόσμο: Τα κρούσματα σπάνε όλα τα ρεκόρ

Νέα μέτρα στην Ευρώπη και τον κόσμο

Η μετάλλαξη Όμικρον έχει κυριαρχήσει σε όλο τον κόσμο με αποτέλεσμα να καταγράφονται καθημερινά μεγάλοι αριθμοί κρουσμάτων στην Ευρώπη και τις ΗΠΑ, εντείνοντας την ανησυχία.

Στη Γαλλία οι Αρχές κατέγραψαν σχεδόν 180.000 νέα κρούσματα μέσα σε ένα 24ωρο με την εξάπλωση νέας παραλλαγής να αλλάζει τα σχέδια των Παριζιάνων για την Πρωτοχρονιά. Η χρήση μάσκας ξαναγίνεται υποχρεωτική στους δρόμους του Παρισιού από την Παρασκευή, ώστε να αντιμετωπιστεί το «τσουνάμι» της Όμικρον.

Ρεκόρ ημερήσιων κρουσμάτων από την αρχή της πανδημίας με σχεδόν 130.000 νέες μολύνσεις κατέγραψε και η Βρετανία με τον Μπόρις Τζόνσον να καλεί τους Βρετανούς να σπεύσουν και να κάνουν την τρίτη δόση.

Τους υψηλότερους αριθμούς ημερήσιων κρουσμάτων από την εμφάνιση του κορωνοϊού ανακοίνωσαν η Ιταλία με 78.000 και η Πορτογαλία με 17.000 μολύνσεις.

Το απόλυτο ρεκόρ της πανδημίας στις ΗΠΑ

Στις Ηνωμένες Πολιτείες καταγράφηκε το απόλυτο ρεκόρ της πανδημίας με σχεδόν 450.000 κρούσματα σε ένα 24ωρο. Η ραγδαία εξάπλωση της νέας μετάλλαξης προκαλεί σοβαρά προβλήματα στην οικονομία και την κοινωνία. Οι ελλείψεις τεστ σε φαρμακεία και ηλεκτρονικό εμπόριο προκαλούν ουρές χιλιομέτρων μπροστά στα ομοσπονδιακά διαγνωστικά κέντρα, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Mega. Οι ειδικοί καλούν τους γονείς να εμβολιάσουν τα παιδιά τους.

Απίστευτες εικόνες στην Κίνα: Διαπόμπευσαν 4 άτομα που έσπασαν τα μέτρα για τον κορονοϊό

Ποικίλες αντιδράσεις έχουν προκαλέσει τα στιγμιότυπα από διαπόμπευση σε περιοχή στη Νότια Κίνα που κάνουν τον γύρο του διαδικτύου.

 

Οι τέσσερις άνδρες εξαναγκάστηκαν να περπατήσουν σε δρόμους της πόλης Jingxi συνοδεία αστυνομικών, φορώντας στολές και φέροντας πλακάτ με τα ονόματά τους και τις φωτογραφίες τους. Μερικοί άνθρωποι διακρίνονται να παρακολουθούν το γεγονός.

Όπως αναφέρει το BBC και οι τέσσερις κατηγορούνται για λαθραία μεταφορά ανθρώπων στα σύνορα της Κίνας, τα οποία είναι ερμητικά κλειστά λόγω του κορονοϊού.