Αυτός είναι ο λόγος που πρέπει να σταματήσεις να πλένεις το πρόσωπό σου στο ντους

Αυτός είναι ο λόγος που πρέπει να σταματήσεις να πλένεις το πρόσωπό σου στο ντους

Η σημασία του κρύου νερού

Υπάρχει τίποτα καλύτερο από ένα χαλαρωτικό ντους; Μία από τις βασικές συνήθειες είναι να καθαρίζουμε σχολαστικά το πρόσωπό μας αλλά οι ειδικοί έχουν άλλη άποψη.

Η αισθητικός Jasmina Vico, λέει πως δεν πρέπει ποτέ να πλένουμε το πρόσωπό μας και ο λόγος είναι πολύ απλός. Η ρουτίνα στο μπάνιο περιλαμβάνει συνήθως σαμπουάν, conditioner, αφρόλουτρα κι ενώ ο καθαρισμός στο μπάνιο, είναι η πιο απολαυστική διαδικασία, το ζεστό νερό και οι θερμοκρασίες διαστέλλουν τα αιμοφόρα και τριχοειδή αγγεία.

Αυτό έχει ως βασική συνέπεια το δέρμα να γίνεται κόκκινο, δημιουργώντας μόνιμα σπασμένα αγγεία. Η απώλεια υγρασίας είναι ένα ακόμη επακόλουθο καθώς το δέρμα μας μπορεί να γίνει πολύ ξηρό κατά τη συχνή επαφή του με το νερό. Εάν μάλιστα έχεις λιπαρή επιδερμίδα, είναι πολύ πιθανό ότι με αυτή την λάθος τακτική θα γίνει πιο λιπαρό, δημιουργώντας ένα έξτρα πρόβλημα στην καθημερινή σου ρουτίνα.

Επομένως, είναι πολύ σημαντικό να θυμόμαστε πως όταν κάνουμε ντους, δεν πρέπει να χρησιμοποιούμε πολύ ζεστό νερό ούτε πρέπει να έχει μεγάλη διάρκεια.

Αν δυσκολεύεσαι να σταματήσεις τη συνήθεια, τότε το καλύτερο είναι να ρίχνεις κρύο νερό στο πρόσωπό σου.