ΗΠΑ: Μακελειό στο Ντένβερ – Ένοπλος άνοιξε πυρ και σκότωσε 4 ανθρώπους – Νεκρός ο δράστης

ΗΠΑ: Μακελειό στο Ντένβερ – Ένοπλος άνοιξε πυρ και σκότωσε 4 ανθρώπους – Νεκρός ο δράστης

Τα κίνητρα του δράστη δεν είναι σαφή

Ένοπλος, ο οποίος φαίνεται πως έδρασε μόνος, σκότωσε 4 ανθρώπους και τραυμάτισε μέλος των δυνάμεων επιβολής της τάξης σε σειρά επιθέσεων στην περιοχή του Ντένβερ (πολιτεία Κολοράντο, δυτικές ΗΠΑ), προτού πέσει νεκρός και ο ίδιος, ανακοίνωσε η αστυνομία.

Τα κίνητρα του δράστη δεν είναι σαφή, μεταδίδει το ΑΜΠΕ, επικαλούμενο το Reuters.

 

«Υπάρχουν τέσσερις τοποθεσίες όπου σημειώθηκαν πυροβολισμοί στην πόλη και την κομητεία του Ντένβερ», δήλωσε ο αρχηγός της αστυνομίας του Ντένβερ Πολ Πάζεν σε συνέντευξη Τύπου αργά τη Δευτέρα.

Το χρονικό

Ο πρώτος πυροβολισμός ξεκίνησε λίγο μετά τις 5 το απόγευμα και ως αποτέλεσμα δύο ενήλικες γυναίκες σκοτώθηκαν και άνδρας τραυματίστηκε.

Τρίτος νεκρός αναφέρθηκε στη συνέχεια σε άλλο σημείο, και ακολούθησαν πυροβολισμοί σε τρίτη τοποθεσία.

Ο οπλοφόρος οδήγησε  το αυτοκίνητο στη Λέικγουντ, κοντά στο Ντένβερ, όπου πυροβόλησε και σκότωσε έναν ακόμη άνθρωπο –τον τέταρτο κατά σειρά– μέσα σε ιδιωτική επιχείρηση.

Τελικά άφησε το αυτοκίνητο και, κινούμενος πλέον πεζός, μπήκε στo ξενοδοχείο Hyatt Place, πυροβόλησε και τραυμάτισε υπάλληλο. Κατόπιν, έριξε ξανά εναντίον αστυνομικών, τραυματίζονταν τον έναν, προτού εντέλει οι δυνάμεις επιβολής της τάξης τον σκοτώσουν.