Κορονοϊός: Ο Καναδάς θα συστήσει στους πολίτες του να αποφεύγουν τα διεθνή ταξίδια λόγω παραλλαγής Όμικρον

Κορονοϊός: Ο Καναδάς θα συστήσει στους πολίτες του να αποφεύγουν τα διεθνή ταξίδια λόγω παραλλαγής Όμικρον

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές

Ο Καναδάς θα συστήσει στους πολίτες του σήμερα να αποφεύγουν τα μη αναγκαία διεθνή ταξίδια, προκειμένου να βοηθήσουν στο να μειωθεί η απειλή από την παραλλαγή Όμικρον της Covid-19, έγινε γνωστό από μια κυβερνητική πηγή.

Η πηγή, που δεν θέλησε να κατονομαστεί λόγω του ευαίσθητου χαρακτήρα του θέματος, είπε πως οι σχετικές ανακοινώσεις θα γίνουν κατά τη διάρκεια μιας ενημέρωσης, χωρίς όμως να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες.

Ο πρωθυπουργός της χώρας Τζάστιν Τριντό είχε τηλεφωνικές συνδιαλέξεις με τους επικεφαλής 10 επαρχιών χθες, προκειμένου να συζητήσουν τρόπους για την αντιμετώπιση της Όμικρον που εξαπλώνεται ραγδαία, τονίζεται στο ΑΠΕ ΜΠΕ.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε το γραφείο του Τριντό αναφέρεται πως κατά τις συνομιλίες επισημάνθηκε «το ενδεχόμενο για μια ταχεία και ισχυρή αναζωπύρωση των κρουσμάτων Covid-19 στον Καναδά, που θα μπορούσε να θέσει υπό πίεση στα υγειονομικά μας συστήματα».

Ο Καναδάς είχε αρχικά συστήσει στους πολίτες του να μην ταξιδεύουν στο εξωτερικό παρά μόνο αν υπήρχαν σημαντικοί λόγοι, τον Μάρτιο του 2020, όμως στα τέλη Οκτωβρίου αυτόν τον χρόνο απέσυρε τη σύσταση αυτή, επικαλούμενος την επιτυχία της εμβολιαστικής εκστρατείας.