Σουηδία: Δύο συλλήψεις για τη σύγκρουση πλοίων στη Βαλτική – Νεκρός βρέθηκε ο ένας αγνοούμενος

Σουηδία: Δύο συλλήψεις για τη σύγκρουση πλοίων στη Βαλτική – Νεκρός βρέθηκε ο ένας αγνοούμενος

Ο δεύτερος ναυτικός αγνοείται αλλά οι ελπίδες να βρεθεί ζωντανός ελαχιστοποιούνται

Δύο μέλη του πληρώματος του βρετανικού φορτηγού πλοίου Scot Carrier, ένας Κροάτης και ένας Βρετανός, τέθηκαν υπό κράτηση και ερευνάται ο ρόλος τους στη σύγκρουση του πλοίου με ένα δανέζικο φορτηγό, στη Θάλασσα της Βαλτικής, ανακοίνωσαν οι δικαστικές αρχές της Σουηδίας.

Έχει ήδη ξεκινήσει προκαταρκτική έρευνα για «διακεκριμένη μέθη και διακεκριμένη αμέλεια σε θαλάσσια κυκλοφορία και ανθρωποκτονία εξ αμελείας με επιβαρυντικές περιστάσεις», ανέφερε η εισαγγελία.

Το δυστύχημα σημειώθηκε γύρω στις 4.30 τα ξημερώματα (ώρα Ελλάδας) στα ανοιχτά του λιμανιού Ιστάντ, στη νότια Σουηδία. Το Scot Carrier συγκρούστηκε με το δανέζικο Karin Høj, το οποίο βυθίστηκε.

Το απόγευμα, έπειτα από πολύωρες έρευνες, το ένα από τα δύο μέλη του πληρώματος του δανέζικου φορτηγού βρέθηκε νεκρό. Ο δεύτερος ναυτικός αγνοείται αλλά οι ελπίδες να βρεθεί ζωντανός ελαχιστοποιούνται όσο περνούν οι ώρες, δεδομένου ότι τα νερά της Βαλτικής αυτήν την περίοδο είναι παγωμένα.

Οι δύο συλληφθέντες είναι ένας Κροάτης 56 ετών και ένας 30χρονος Βρετανός. Την έρευνα έχει αναλάβει εισαγγελέας ειδικευμένος σε υποθέσεις ναυτικού δικαίου, μετέδωσε το ΑΠΕ ΜΠΕ.

Η περιοχή αυτή είναι ένας σημαντικός θαλάσσιος δίαυλος για την πρόσταση στα στενά του Έρεσουντ που συνδέουν τη Βόρεια Θάλασσα με τη Βαλτική. Οι συγκρούσεις μεταξύ πλοίων πάντως είναι σπάνιο φαινόμενο.

Παρακαλούμε περιμένετε ...