Πωλείται σούπερ πολυτελές ιδιωτικό νησί σε φορολογικό παράδεισο

Πωλείται σούπερ πολυτελές ιδιωτικό νησί σε φορολογικό παράδεισο

Ποιος διαθέτει 90 εκατ. ευρώ προκειμένου να το αγοράσει;

Αν διαθέτετε έτσι πρόχειρα 90 εκατ. ευρώ, τότε μπορείτε να αποκτήσετε το δικό σας σούπερ λουξ ιδιωτικό νησί.

Πρόκειται για το Little Pipe Cay, ένα ιδιωτικό νησί των 40 στρεμμάτων στις Μπαχάμες, που βγήκε πρόσφατα προς πώληση έναντι 100 εκατ. δολαρίων.

Το νησί έχει συνολικά 22 κτίματα συμπεριλαμβανομένων έξι πολυτελών κατοικιών: του Manor House (η κεντρική κατοικία του ιδιοκτήτη), τέσσερις εξοχικές κατοικίες και ένα αναψυκτήριο με παμπ, τραπεζαρία, γυμναστήριο, spa και κουζίνα με πλήρεις υπηρεσίες. Όλα τα σπίτια είναι σχεδιασμένα σε αποικιακό στυλ και διαθέτουν έπιπλα και έργα τέχνης. Υπάρχουν επίσης δωμάτια προσωπικού, αποθήκες, υπόστεγο σκαφών και σιλό λιπασμάτων, ενώ το ίδιο το Manor House διαθέτει μέχρι και καταφύγιο τυφώνων κάτω από αυτό.

Επίσης έχει χτιστεί μια μονάδα αφαλάτωσης νερού, μια δεξαμενή αποθήκευσης γλυκού νερού, ένα υπόγειο δίκτυο ηλεκτρικής ενέργειας και ένας σταθμός παραγωγής ενέργειας. Φυσικά το Little Pipe Cay διαθέτει ελικοδρόμιο, μεγάλη πισίνα, προβλήτα και άπειρες ιδιωτικές παραλίες.

Σύμφωνα με την Wall Street Jοurnal, μόνο για τη λειτουργία του νησιού απαιτείται ετησίως 1,5 εκατ. δολάρια (πάνω από 1 εκατ. ευρώ).

Σύμφωνα με την μεσιτική εταιρεία Eklund-Gomes που έχει αναλάβει την πώληση του νησιού, η τιμή του αυξήθηκε ραγδαία από το 2018 μέχρι σήμερα, κάτι που οφείλεται στην αυξανόμενη ζήτηση τέτοιων πολυτελών ακινήτων.

«Η τιμή αντανακλά την απίστευτη άνοδο που βλέπουμε στις αξίες των πολυτελών κατοικιών, ειδικά σε μέρη κοντά στις Μπαχάμες, όπως το Μαϊάμι και το Παλμ Μπιτς», δήλωσε ο Φρέντρικ Εκλουντ στο Forbes, προσθέτοντας ωστόσο πως ένας ακόμη λόγος είναι το γεγονός ότι οι Μπαχάμες αποτελούν εδώ και χρόνια τον ιδανικό φορολογικό παράδεισο για όσους θέλουν να «παρκάρουν» τα χρήματά τους, είτε αυτά που φαίνονται είτε όχι (δηλαδή τα κρυπτονομίσματα).

«Με την πανδημία, η αναζήτηση ιδιωτικών νησιών εντάθηκε, εν μέρει επειδή οι πλούσιοι ταξιδιώτες προτιμούν να έχουν το δικό τους απομονωμένο παράδεισο, που θα εγγυάται την ασφάλεια των ίδιων και των οικογένειών τους», επισημαίνει εμφατικά ο Εκλουντ.

Οι Μπαχάμες το 2020, έγιναν η πρώτη χώρα που εξέδωσε το επίσημο νόμισμά της σε ψηφιακή μορφή, που ονομάζεται Sand Dollar.