Παρίστανε την 22χρονη κόρη της για να βγαίνει με νεαρούς

Παρίστανε την 22χρονη κόρη της για να βγαίνει με νεαρούς

Μια 48χρονη γυναίκα από το Μιζούρι των ΗΠΑ

Αντιμέτωπη με μια βαριά ποινή φυλάκισης και ένα τεράστιο χρηματικό πρόστιμο είναι μια μητέρα από το Μισούρι των ΗΠΑ, που ομολόγησε ότι έκλεψε την ταυτότητα της κόρης της, όχι μόνο για να βγαίνει ραντεβού με νεαρούς, αλλά και για να παίρνει φοιτητικά δάνεια.

Η 48χρονη Λόρα Ογκλσμπι για σχεδόν τρία χρόνια προσποιούταν την 22χρονη κόρη της, Λόρεν Χέις, η οποία ζει με τον εν διαστάσει σύζυγό της.

Με τις μεθοδεύσεις της αυτές τελικά κατάφερε να ξεγελάσει όχι μόνο τους κατοίκους της μικρής πόλης Μάουντεν Βιού, αλλά και την ίδια την ομοσπονδιακή κυβέρνηση.

Όλα ξεκίνησαν το 2016, όταν η 48χρονη έκανε αίτηση για κάρτα Κοινωνικής Ασφάλισης στο όνομα της κόρης της, την οποία έλαβε αμέσως ταχυδρομικώς.

Από εκείνο το σημείο και μετά, πήρε την ταυτότητα της κόρης της, προσποιούμενη την 22χρονη και βγαίνοντας αμέτρητα ραντεβού με φοιτητές, οι οποίοι δεν είχαν ιδέα ότι η γυναίκα ήταν σχεδόν δύο δεκαετίες μεγαλύτερη από ότι έλεγε.

«Όλοι το πίστεψαν. Είχε συντρόφους που πίστευαν ότι ήταν 22 ετών», είπε στους New York Times ο Τζέιμι Πέρκινς, επικεφαλής του αστυνομικού τμήματος της πόλης.

Η 48χρονη είχε μέχρι και λογαριασμό στον ιστότοπο γνωριμιών Snapchat στο όνομα της κόρης της, όπου πόζαρε με διάφορα παραπλανητικά φίλτρα που την παρουσίαζαν να διαθέτει μια πιο νεανική εμφάνιση.

«Είχε υιοθετήσει έναν νεανικό τρόπο ζωής: ρούχα, μακιγιάζ και προσωπικότητα», είπε ο ντετέκτιβ Στέτσον Σουίγκ στο ABC, προσθέτοντας ότι το 2018 η γυναίκα έκανε αίτηση για άδεια οδήγησης στο όνομα της κόρης της ενώ μετά έσπευσε να εγγραφεί στο πανεπιστήμιο Southwest Baptist University, λαμβάνοντας 9.400 δολάρια σε φοιτητικά δάνεια, 5.920 δολάρια σε επιχορηγήσεις και 1.863 δολάρια σε χρηματοοικονομικά έξοδα, δηλαδή συνολικά πάνω από 17.500 δολάρια (κοντά 15.000 ευρώ).

Ωστόσο, μετά από σχεδόν δυο χρόνια και συγκεκριμένα τον Αύγουστο του 2018, αποκαλύφθηκε η απάτη της όταν η εφορία της γενέτειρας πόλης της στο Αρκάνσας επικοινώνησε με την αστυνομία του Μάουντεν Βιού.

Η 48χρονη παραδέχθηκε την ενοχή της και πλέον βρίσκεται αντιμέτωπη με πέντε χρόνια φυλάκιση, κατηγορούμενη για σκόπιμη παροχή ψευδών πληροφοριών στη Διοίκηση Κοινωνικής Ασφάλισης.

Επίσης, πρέπει επίσης να καταβάλει 17.521 δολάρια ως αποζημίωση στο πανεπιστήμιο Southwest Baptist University του Μιζούρι και στην κόρη της.