Κορονοϊός: Οι αφρικανικές χώρες θα χρειαστεί να επιβάλουν τον υποχρεωτικό εμβολιασμό

Κορονοϊός: Οι αφρικανικές χώρες θα χρειαστεί να επιβάλουν τον υποχρεωτικό εμβολιασμό

Σύμφωνα με το CDC Αφρικής η Ερυθραία δεν έχει αρχίσει την εκστρατεία εμβολιασμού

Οι κυβερνήσεις των αφρικανικών χωρών δεν θα έχουν άλλη επιλογή από το να επιβάλουν τον υποχρεωτικό εμβολιασμό κατά της Covid-19, αν οι πολίτες δεν επιλέξουν μόνοι τους να ανοσοποιηθούν, εκτίμησε ο επικεφαλής των Αφρικανικών Κέντρων Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών (CDC) Τζον Ενκενγκασόνγκ.

Παράλληλα ο Ενκενγκανσόνγκ κατήγγειλε ότι οι ταξιδιωτικές απαγορεύσεις που έχουν επιβάλει πολλές χώρες σε κράτη του νότιου τμήματος της Αφρικής ενδέχεται να επηρεάσουν την παράδοση υλικών απαραίτητων για την αντιμετώπιση της επιδημίας στην ήπειρο.

Άλλωστε η Ερυθραία δεν έχει ξεκινήσει ακόμη την εκστρατεία εμβολιασμού κατά του κορονοϊού, πρόσθεσε.

«Η Ερυθραία είναι πλέον η μόνη χώρα που δεν έχει ενταθεί στην οικογένεια των 55 κρατών (της Αφρικανικής Ένωσης) που προχωρούν με τον εμβολιασμό, αλλά δεν παραιτούμαστε», τόνισε ο Ενκενγκασόνγκ στη διάρκεια διαδικτυακής συνέντευξης Τύπου.

Εξάλλου, ο επικεφαλής των αφρικανικών CDC σχολίασε ότι ο οργανισμός δεν συνιστά τη χορήγηση ενισχυτικής δόσης εμβολίου κατά της covid-19 στο σύνολο του πληθυσμού της Αφρικής, αλλά κυρίως στους ανοσοκατεσταλμένους και τους ηλικιωμένους.