ΗΠΑ: Εκδικήθηκε την πρώην εταιρεία του βάζοντας ξυραφάκια σε ζύμη πίτσας

ΗΠΑ: Εκδικήθηκε την πρώην εταιρεία του βάζοντας ξυραφάκια σε ζύμη πίτσας

Δακρυσμένος ζήτησε συγγνώμη για τις πράξεις του

Σε ποινή φυλάκισης 4 ετών και 9 μηνών καταδικάστηκε προ ημερών στις ΗΠΑ ένας άνδρας που έβαζε εν γνώσει του ξυραφάκια και βίδες μέσα στη ζύμη πίτσας, σε σούπερ μάρκετ στο Μέιν και το Νιου Χάμσαϊρ.

Ο 39χρονος Νίκολας Μίτσελ, σύμφωνα με το ΑΡ, έκανε συμφωνία με τους εισαγγελείς, στο πλαίσιο της οποίας δήλωσε ένοχος τον περασμένο Ιούνιο για δύο κατηγορίες αλλοίωσης καταναλωτικού προϊόντος. Επίσης, πρέπει να καταβάλει αποζημίωση σχεδόν 230.000 δολαρίων στα Hannaford Supermarkets.

Κάμερες ασφαλείας τον κατέγραψαν πέρυσι να πιάνει ζύμη πίτσας και να τριγυρνάει κοντά σε ψυγείο σούπερ μάρκετ, προτού αποχωρήσει από το κατάστημα χωρίς να αγοράσει τίποτα.

Συνελήφθη τον Οκτώβριο του 2020, όταν βρέθηκαν ξυραφάκια σε ζύμη πίτσας που πουλήθηκε σε κατάστημα της αλυσίδας Saco Hannaford Supermarket στο Σάκο του Μέιν. Τρεις πελάτες που αγόρασαν το προϊόν από εκεί βρήκαν μέσα ξυραφάκια, σύμφωνα με τους εισαγγελείς.

Αλλοιώσεις προϊόντων επίσης έγιναν σε υποκαταστήματα της αλυσίδας σούπερ μάρκετ στο Σάνφορντ του Μέιντ και στο Ντόβερ του Νιου Χάμσαϊρ, με αποτέλεσμα να γίνει έρευνα καθώς στην πορεία βρέθηκε και οπτικό υλικό από κάμερες ασφαλείας του καταστήματος να δείχνει έναν άντρα να πειράζει τα προϊόντα.

Ο Μίτσελ ήταν πρώην εργαζόμενος της εταιρείας It’ll Be Pizza που παράγει ζύμη για πίτσα. Σύμφωνα με δικαστικά έγγραφα, η ζωή του εκτροχιάστηκε κατά τη διάρκεια της πανδημίας. Έμεινε άστεγος και ζούσε στο αυτοκίνητό του, ενώ αργότερα έχασε τη δουλειά του στην εταιρεία.

Αν και κανένας δεν τραυματίστηκε, το έγκλημα ήταν επικίνδυνο και διέσπειρε τον φόβο στην κοινότητα, επεσήμανε ο δικαστής. Ο Μίτσελ, δακρυσμένος, ζήτησε συγγνώμη για τις πράξεις του. Δήλωσε ότι το έκανε για να εκδικηθεί την εταιρεία παρασκευής ζύμης για πίτσα, η οποία τον είχε απολύσει και όχι για να προκαλέσει κακό σε κάποιον καταναλωτή.

Γενικά, η κουλτούρα της εκδικητικότητας των υπαλλήλων έναντι των πρώην εταιρειών ή των προϊσταμένων τους είναι αρκετά διαδεδομένη στις ΗΠΑ.

Πριν μερικά χρόνια, ένας άνδρας από το Τέξας σκόρπισε τον θάνατο και τον πανικό όταν μετά την απόλυσή του πήρε το όπλο του και εισέβαλε στη μεταφορική εταιρία όπου εργαζόταν σκοτώνοντας έναν συνάδελφό του και τραυματίζοντας τουλάχιστον έναν, ενώ στη συνέχεια αυτοκτόνησε.

Ο ένοπλος εισέβαλε στην πρώην εταιρεία του στην περιοχή Κέιτι του Τέξας και αυτοκτόνησε αφού προηγουμένως είχε σκοτώσει έναν συνάδελφό του και είχε τραυματίσει έναν ακόμα υπάλληλο. Ο διοικητής επιβεβαίωσε τότε πως ο άνδρας είχε απολυθεί νωρίτερα την ημέρα εκείνη.

«Πέραν του ότι απολύθηκε, δεν γνωρίζουμε τίποτα για εκείνον. Στάθμευσε το όχημά του έξω από το κτίριο και μετά μπήκε μέσα», δήλωνε τότε ο διοικητής της αστυνομίας.