Κορονοϊός: Μίνι lockdown ανακοίνωσε το Βέλγιο – Κλείνουν νυχτερινά κέντρα και μπαρ

Κορονοϊός: Μίνι lockdown ανακοίνωσε το Βέλγιο – Κλείνουν νυχτερινά κέντρα και μπαρ

Η εστίαση θα κλείνει τις πόρτες στις 11μ.μ. - Οι αθλητικοί αγώνες σε κλειστούς και ανοιχτούς χώρους θα πραγματοποιούνται χωρίς κοινό

Αυστηρότερα μέτρα για να περιοριστεί η εξάπλωση της Covid-19 στο Βέλγιο, ανακοίνωσε σήμερα ο Βέλγος πρωθυπουργός Αλεξάντερ ντε Κρο.

Μετά τη συνεδρίαση της Επιτροπής Διαβούλευσης (ομοσπονδιακή κυβέρνηση, περιφέρειες και κοινότητες), ο Βέλγος πρωθυπουργός ανακοίνωσε ότι από αύριο, Σάββατο 27 Νοεμβρίου, κλείνουν όλα τα νυχτερινά κέντρα και οι ντισκοτέκ. Επίσης, η εστίαση θα κλείνει τις πόρτες της στις 11 μ.μ., ενώ θα επιτρέπονται έως 6 άτομα ανά τραπέζι. Ακόμη απαγορεύονται τα πάρτι και οι ιδιωτικές συγκεντρώσεις σε εσωτερικούς χώρους εκτός των ιδιωτικών κατοικιών (εξαιρούνται γάμοι και κηδείες). Οι εκδηλώσεις και οι συναυλίες θα συνεχιστούν μόνο με καθίσματα και τήρηση αποστάσεων. Η χρήση της μάσκας θα είναι απαραίτητη σε όλους τους δημόσιους χώρους. Οι αθλητικοί αγώνες σε κλειστούς και ανοιχτούς χώρους θα πραγματοποιούνται χωρίς κοινό. Οι αθλητικές δραστηριότητες σε κλειστούς χώρους θα συνεχιστούν. Η τηλεργασία από το σπίτι θα παραμείνει υποχρεωτική τέσσερις φορές την εβδομάδα.

Ο Βέλγος πρωθυπουργός δικαιολόγησε τα νέα μέτρα, τονίζοντας ότι η πίεση στα νοσοκομεία είναι μεγάλη και ο αριθμός των κλινών που καταλαμβάνονται στις ΜΕΘ έχει διπλασιαστεί μέσα σε μία εβδομάδα. «Η κόκκινη γραμμή των 500 κατειλημμένων κλινών ΜΕΘ με κρούσματα κορονοϊού έχει ξεπεραστεί και είναι ανησυχητικό. Όλοι ελπίζαμε σε έναν χειμώνα χωρίς Covid, αλλά η χώρα μας δεν είναι νησί. Όλη η Ευρώπη ανησυχεί», ανέφερε ο Αλεξάντερ ντε Κρο. Υπογράμμισε, επίσης, την ανάγκη επιτάχυνσης των εμβολιασμών, λέγοντας ότι όλος ο ενήλικος πληθυσμός θα πρέπει να λάβει μια επιπλέον δόση εμβολίου. «Το εμβόλιο μας προσφέρει εξαιρετική προστασία και μια τρίτη δόση αυξάνει περαιτέρω αυτή την προστασία», υπενθύμισε ο πρωθυπουργός του Βελγίου.

Η Επιτροπή Διαβούλευσης του Βελγίου θα συνεδριάσει και πάλι στις 15 Δεκεμβρίου.