Η Γαλλία απειλεί με κυρώσεις την Κίνα αν η Πενγκ Σουάι δεν μιλήσει δημοσίως

Η Γαλλία απειλεί με κυρώσεις την Κίνα αν η Πενγκ Σουάι δεν μιλήσει δημοσίως

Η Κινέζα τενίστρια εμφανίσθηκε σήμερα σε φωτογραφίες από το τουρνουά China Open

Ο υπουργός Εξωτερικών της Γαλλίας κάλεσε σήμερα τις κινεζικές αρχές, να επιτρέψουν στην Κινέζα τενίστρια, Πενγκ Σουάι, να μιλήσει δημοσίως για να αποσαφηνίσει τι της συνέβη και προειδοποίησε, ότι σε διαφορετική περίπτωση το Πεκίνο μπορεί να υποστεί τις διπλωματικές συνέπειες.

«Αναμένω μόνο ένα πράγμα: Να μιλήσει» είπε ο Ζαν-Ιβ Λε Ντριάν στο τηλεοπτικό κανάλι LCI. Ο επικεφαλής της γαλλικής διπλωματίας πρόσθεσε ότι η Κίνα θα υποστεί τις συνέπειες αν δεν ξεκαθαρίσει την κατάσταση.

Η Κινέζα πρωταθλήτρια του τένις, η οποία  το τελευταίο διάστημα αποτέλεσε θέμα διεθνούς ανησυχίας, καθώς αγνοούνταν από τις 2 Νοεμβρίου μετά την καταγγελία της ότι ο πρώην αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Ζανγκ Γκαολί, την είχε εξαναγκάσει να συνάψουν σεξουαλική σχέση, παρακολούθησε σήμερα ένα τουρνουά τένις στο Πεκίνο, σύμφωνα με επίσημες φωτογραφίες και βίντεο που δημοσιεύθηκαν από το τουρνουά που διοργάνωσε το China Open.

Η Πενγκ φαίνεται ανάμεσα στους καλεσμένους των «Fila Kids Junior Tennis Challenger Finals», ντυμένη με σκούρο μπλε σακάκι και λευκό παντελόνι, σύμφωνα με τις φωτογραφίες που δημοσιεύτηκαν στην επίσημη σελίδα του τουρνουά.