Κορονοϊός: Αυξάνεται η πίεση στα ολλανδικά νοσοκομεία

Κορονοϊός: Αυξάνεται η πίεση στα ολλανδικά νοσοκομεία

Τα κρούσματα σπάνε ρεκόρ επί καθημερινής βάσης

Τα ολλανδικά νοσοκομεία νιώθουν την πίεση από την αύξηση του αριθμού των ασθενών με Covid-19, όμως τα χειρότερα δεν έχουν ακόμη έρθει, δήλωσε σήμερα ο επικεφαλής της ένωσης νοσοκομείων της χώρας.

Ο αριθμός των ασθενών Covid-19 στα ολλανδικά νοσοκομεία αυξήθηκε σε περίπου 2.000 σήμερα, μεταξύ αυτών 400 σε μονάδες εντατικής θεραπείας, φθάνοντας στο υψηλότερο επίπεδο από τον Μάιο.

Με περίπου 250 νέες εισαγωγές καθημερινά, τα νοσοκομεία αναμένεται να ξεπεράσουν την κορύφωση του περασμένου χειμώνα με περίπου 2.800 ασθενείς με νέο κορονοϊό σε διάστημα λίγο παραπάνω από μία εβδομάδα, είπε σε βουλευτές ο επικεφαλής της ένωσης LNAZ Ερντστ Κούιπερς.

«Δεν έχουμε δει ακόμη την κορύφωση, οι αριθμοί συνεχίζουν να αυξάνονται», τόνισε ο ίδιος.

Τα νοσοκομεία σε ολόκληρη τη χώρα περιορίζουν τις τακτικές υπηρεσίες φροντίδας εδώ και εβδομάδες, προκειμένου να διαχειριστούν τα επείγοντα περιστατικά ασθενών Covid-19.

Τα νοσοκομεία στη νότια επαρχία Λιμβουργία, μία από τις πλέον πληγείσες στη χώρα, ανέφεραν την περασμένη εβδομάδα πως δεν είχαν πλέον χώρο ή προσωπικό για να διαχειριστούν περισσότερα περιστατικά Covid.

Η Ολλανδία επέστρεψε σε μερικό λοκντάουν το Σάββατο, αφότου η κυβέρνηση διέταξε εστιατόρια και καταστήματα να κλείνουν νωρίτερα και απαγόρευσε τους θεατές από τις μεγάλες αθλητικές εκδηλώσεις, σε μια προσπάθεια να περιορίσει την ταχεία διασπορά της νόσου Covid-19.

Πάνω από 100.000 νέες μολύνσεις καταγράφηκαν την εβδομάδα έως σήμερα, το υψηλότερο επίπεδο σε μία μόνο εβδομάδα από την αρχή της πανδημίας.

Την περασμένη εβδομάδα, ένας μέσος όρος περίπου 14.500 κρουσμάτων επιβεβαιωνόταν καθημερινά στη χώρα με πληθυσμό 17,5 εκατομμυρίων κατοίκων, καταρρίπτοντας το προηγούμενο ρεκόρ των λίγο κάτω των 13.000 μολύνσων την ημέρα, πέρυσι τον Δεκέμβριο, σημειώθηκε στο ΑΠΕ ΜΠΕ.

Σχεδόν το 85% του ενήλικου πληθυσμού στην Ολλανδία έχει εμβολιαστεί πλήρως κατά της Covid-19 και η χώρα θα αρχίσει να χορηγεί ενισχυτικές δόσεις σε υγειονομικούς και τους πιο ηλικιωμένους στα τέλη αυτής της εβδομάδας.

Παρακαλούμε περιμένετε ...