Μια 17χρονη Γαλλίδα «παραμύθιασε» την αστυνομία ότι την απήγαγαν

Μια 17χρονη Γαλλίδα «παραμύθιασε» την αστυνομία ότι την απήγαγαν

Κινητοποιήθηκαν ισχυρές δυνάμεις μετά την εξαφάνισή της και τελικά ομολόγησε ότι είπε ψέματα

Ένα 17χρονο κορίτσι, που βρέθηκε ζωντανή το βράδυ της Τρίτης στη Γαλλία μετά από μια ανεξήγητη εξαφάνιση της ενώ είχε πάει για τζόκινγκ, παραδέχτηκε σήμερα ότι «είπε ψέματα» και «δεν έπεσε θύμα απαγωγής», ανέφερε σήμερα η εισαγγελία της Λαβάλ.

Η νεαρή κοπέλα, η οποία είχε εμφανίστηκε ξανά σε ένα εστιατόριο περίπου δέκα χιλιόμετρα μακριά από το σπίτι της 24 ώρες μετά την εξαφάνισή της, «θα αποτελέσει αντικείμενο μιας διαδικασίας για καταγγελία ενός φανταστικού αδικήματος», πρόσθεσε η εισαγγελέας της Λαβάλ, Σελίν Μενιέ σε ανακοίνωσή της.

Η εξαφάνισή της αναφέρθηκε τη Δευτέρα στις 18:40 το απόγευμα, τοπική ώρα, και όλη την Τρίτη, έως και 200 στρατιώτες πραγματοποιούσαν έρευνες γύρω από την πόλη Σαν Μπρις. Την ίδια μέρα ξεκίνησε έρευνα για απαγωγή, επισημαίνεται στο ΑΠΕ ΜΠΕ.

Στην πρώτη της εξιστόρηση, η νεαρή μαθήτρια λυκείου είχε πει ότι απήχθη από δύο νεαρούς άνδρες, που την πέταξαν μέσα σε ένα πράσινο βαν, σύμφωνα με την εισαγγελία.

Κατά τη διάρκεια μιας ανάκρισής της την Παρασκευή από αστυνομικούς, είπε ότι περπάτησε μέχρι το Σαμπλέ-συρ-Σαρτ (250 χλμ δυτικά του Παρισιού) όπου εντοπίστηκε το βράδυ της Τρίτης.

Η κοπέλα ζήτησε «συγγνώμη που προκάλεσε μεγάλη κινητοποίηση», σύμφωνα με την Μενιέ.