Ουκρανία: Υποχρεωτικοί οι εμβολιασμοί για γιατρούς και δημοτικούς υπαλλήλους

Ουκρανία: Υποχρεωτικοί οι εμβολιασμοί για γιατρούς και δημοτικούς υπαλλήλους

Πλήρως εμβολιασμένοι είναι περίπου τα 8,3 εκατομμύρια από τα 41 εκατομμύρια πολίτες

Το υπουργείο Υγείας της Ουκρανίας πρότεινε την επέκταση του καταλόγου με τα επαγγέλματα για τα οποία ο εμβολιασμός κατά της COVID-19 θα είναι υποχρεωτικός για να περιλαμβάνει το ιατρικό προσωπικό και τους δημοτικούς υπαλλήλους, όπως ανακοίνωσε σήμερα.

Η κυβέρνηση ήδη υποχρεώνει να εμβολιάζονται τους καθηγητές, δασκάλους και δημόσιους υπαλλήλους, διαφορετικά θα τίθενται σε αναστολή εργασίας.

Όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας Βίκτορ Λιάσκο, ο νέος κατάλογος θα απαιτεί τον εμβολιασμό του ιατρικού προσωπικού, των δημοτικών υπαλλήλων και των υπαλλήλων δημοτικών εταιρειών.

Η Ουκρανία έχει καταγράψει ρεκόρ κρουσμάτων κορονοϊού και θανάτων τις τελευταίες εβδομάδες και η κυβέρνηση έχει επιβάλει αυστηρά λοκντάουν και έχει προωθήσει την εμβολιαστική εκστρατεία σε μια προσπάθεια να ανταποκριθεί όπως αναφέρει το ΑΠΕ ΜΠΕ.

Από την αρχή της πανδημίας το υπουργείο κατέγραψε 3,16 εκατομμύρια κρούσματα και 74.857 θανάτους.

Αλλά η Ουκρανία είναι μια από τις πολλές χώρες της ανατολικής Ευρώπης με χαμηλά ποσοστά εμβολιασμού καθώς πλήρως εμβολιασμένοι είναι περίπου τα 8,3 εκατομμύρια από τα 41 εκατομμύρια πολίτες.