Σε δεινή θέση η Μέγκαν Μαρλκ στη δίκη για παραβίαση των προσωπικών δεδομένων της

Σε δεινή θέση η Μέγκαν Μαρλκ στη δίκη για παραβίαση των προσωπικών δεδομένων της

Νέα στοιχεία έφερε στην έφεση η εφημερίδα «Mail on Sunday»

Νέα τροπή παίρνει η υπόθεση για την παραβίαση των προσωπικών δεδομέων της Μέγκαν Μαρκλ, η οποία απολογήθηκε με έγγραφη μαρτυρική κατάθεση προς βρετανικό δικαστήριο επειδή είχε ξεχάσει σε προηγούμενη ακροαματική διαδικασία πως είχε εξουσιοδοτήσει ανώτερο βοηθό της να δώσει πληροφορίες για τη ζωή της στους συγγραφείς της βιογραφίας της με τίτλο 'Finding Freedom'.

Σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ, το δικαστήριο εξετάζει έφεση από την ιδιοκτήτρια εταιρεία της εφημερίδας Mail on Sunday, η οποία πρωτοδίκως έχει κριθεί ότι παραβίασε προσωπικά δεδομένα και πνευματικά δικαιώματα της συζύγου του πρίγκιπα Χάρι δημοσιεύοντας επιστολή της προς τον πατέρα της Τόμας Μαρκλ.

Οι συνήγοροι της εφημερίδας έχουν παρουσιάσει ως νέα στοιχεία για την υπόθεση στο Εφετείο μηνύματα που είχε λάβει από τη Δούκισσα του Σάσεξ ο πρώην βοηθός της Τζέισον Κνάουφ, που πλέον βρίσκεται στο προσωπικό του Δούκα και της Δούκισσας του Κέμπριτζ πρίγκιπα Γουίλιαμ και Κέιτ Μίντλετον.

Η κα Μαρκλ αναγνώρισε με τη νέα μαρτυρική της κατάθεση email που είχε ανταλλάξει η ίδια και ο πρίγκιπας Χάρι με τον κ. Κνάουφ, με συγκεκριμένες υποδείξεις ως προς τι έπρεπε ο ίδιος να θέσει υπόψη των συγγραφέων της βιογραφίας. Μέχρι τώρα η Μέγκαν Μαρκλ διατεινόταν ότι δεν είχε καμία επαφή και συνεργασία με τους συγγραφείς Όμιντ Σκόμπι και Κάρολαϊν Ντουράντ.

Νωρίτερα, το δικαστήριο έλαβε επίσης ως νέα πληροφορία από τον κ. Κνάουφ γραπτά μηνύματα από την Δούκισσα του Σάσεξ με τα οποία ζητούσε τη γνώμη του για την επιστολή που είχε συντάξει με σκοπό να στείλει στον πατέρα της. Η επιστολή εστάλη τον Αύγουστο του 2018.

Η κα Μαρκλ κατηγόρησε τη Mail on Sunday ότι παραβίασε προσωπικά δεδομένα με τη δημοσίευση της επιστολής λίγους μήνες αργότερα, την οποία διέρρευσε ο πατέρας της. Πάντως στην επικοινωνία με τον πρώην βοηθό της καθιστά σαφές ότι θεωρούσε πιθανή τη διαρροή της επιστολής στα μέσα ενημέρωσης και για το λόγο αυτό είχε επιλέξει «σχολαστικά» τα λόγια της.

Αυτό που ξεχωρίζει από τα μηνύματά της προς τον κ. Κνάουφ είναι η παραδοχή της ότι επέλεξε να αποκαλέσει στην επιστολή τον πατέρα της «μπαμπάκα» όχι μόνο επειδή έτσι συνήθως τον φώναζε, αλλά και επειδή «θα χτυπούσε τις χορδές της καρδιάς» όσων θα τη διάβαζαν σε περίπτωση διαρροής.

Σημείωνε πάντως πως όσα ανέφερε στην επιστολή, με την οποία ζητούσε μεταξύ άλλων από την πατέρα της να σταματήσει να την εκθέτει, ήταν αληθή. Η εξέταση της έφεσης θα συνεχιστεί την Πέμπτη.