Υπόθεση Άλεκ Μπάλντουιν: «Ξέρω ποιος γέμισε το όπλο» λέει η εισαγγελέας

Υπόθεση Άλεκ Μπάλντουιν: «Ξέρω ποιος γέμισε το όπλο» λέει η εισαγγελέας

«Υπήρξαν πολλές αστοχίες που οδήγησαν στον θάνατο της Χαλίνα Χάτσινς

Η εισαγγελέας που χειρίζεται την υπόθεση για τον θανάσιμο τραυματισμό της Χαλίνα Χάτσινς από τον Άλεκ Μπάλντουιν κατά την διάρκεια των γυρισμάτων της ταινίας Rust, είπε ότι γνωρίζει ποιος γέμισε το όπλο που χρησιμοποίησε ο ηθοποιός.

Μιλώντας στο «Good Morning America» η εισαγγελέας επισήμανε ότι υπήρχαν πολλές αστοχίες στο πλατό πριν σκοτωθεί κατά λάθος η Χάτσινς. Οι Αρχές, όπως αναφέρει δημοσίευμα της DailyMail, διερεύνησαν πώς βρέθηκε ένα αληθινό φυσίγγιο στο όπλο, το οποίο είχε δηλωθεί ασφαλές από έναν βοηθό σκηνοθέτη. Και όταν η Mary Carmack-Altwies ρωτήθηκε, αν ήξερε ποιος είχε βάλει τη σφαίρα, απάντησε «ναι».

Η εισαγγελέας τόνισε, ότι ερευνητές βρήκαν επιπλέον σφαίρες στο σημείο, αλλά δεν μπορούσε να αποσαφηνίσει πόσες, επειδή η έρευνα είναι σε εξέλιξη. «Ακόμα δεν ξέρουμε, πώς βρέθηκαν στο σετ και πώς έφτασαν εκεί, νομίζω ότι θα είναι ένας από τους πιο σημαντικούς παράγοντες για την όποια απόφαση» είπε. «Είναι πιο σημαντικό να εστιάσουμε σε αυτό που οδήγησε στην τραγωδία. Γνωρίζουμε τουλάχιστον, ότι ο Μπάλντουιν δεν είχε ιδέα, ότι το όπλο ήταν γεμάτο. Επομένως, είναι περισσότερο σημαντικό το πώς γεμίστηκε αυτό το όπλο, ποιες αστοχίες έγιναν και πόσο εγκληματικές ήταν» υπογράμμισε.

Διέψευσε επίσης τους ισχυρισμούς της υπεύθυνης για τα όπλα στην ταινία Rust, ότι το όπλο θα μπορούσε να ήταν σκόπιμα γεμισμένο με αληθινές σφαίρες. «Οι δικηγόροι υπεράσπισης έχουν απορρίψει τις θεωρίες συνωμοσίας που μιλούν για σαμποτάζ. Δεν έχουμε αποδείξεις για κάτι τέτοιο» είπε η Atlwies.