Κορονοϊός – Γερμανία: Προς επαναφορά τα τεστ και για εμβολιασμένους

Κορονοϊός – Γερμανία: Προς επαναφορά τα τεστ και για εμβολιασμένους

Το νέο σχέδιο για την αντιμετώπιση της πανδημίας

Επιπλέον μέτρα με στόχο την αποφυγή εξάπλωσης της πανδημίας του κορονοϊού που συνεχώς αυξάνει τα κρούσματά της στη Γερμανία είναι έτοιμη να λάβει η χώρα. Το σχετικό σχέδιο θα παρουσιάσουν αργότερα σήμερα τα κόμματα που διαπραγματεύονται για τον σχηματισμό της νέας κυβέρνησης.

Υπό το βάρος του τετάρτου κύματος της πανδημίας, το οποίο πλήττει με μεγάλη σφοδρότητα τη Γερμανία και της επαπειλούμενης υπερφόρτωσης του συστήματος υγείας, το Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα (SPD), οι Πράσινοι και οι Φιλελεύθεροι (FDP) αναμένεται, όπως μεταδίδει η BILD, να ανακοινώσουν σήμερα τις προτάσεις τους για την αντιμετώπιση της κατάστασης, για μετά τις 25 Νοεμβρίου, οπότε και εκπνέει η περίοδος «κατάστασης επιδημίας εθνικής εμβέλειας».

Μεταξύ των μέτρων που θα εισηγηθούν τα κόμματα είναι η επαναφορά των δωρεάν διαγνωστικών τεστ κορονοϊού, τα οποία καταργήθηκαν στις 11 Οκτωβρίου, η υποχρέωση για καθημερινή διενέργεια τεστ – ακόμη και για εμβολιασμένους και νοσήσαντες – για εργαζόμενους και επισκέπτες σε μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων και σε κέντρα αποκατάστασης και η αύξηση της γονικής άδειας σε περίπτωση που ένα παιδί είτε μολυνθεί είτε πρέπει να μείνει σε καραντίνα είτε μένει αναγκαστικά στο σπίτι επειδή το σχολείο του έχει κλείσει εξαιτίας κρουσμάτων.

Επιπλέον, τα κόμματα του συνασπισμού «φωτεινός σηματοδότης» θα ζητήσουν μεγαλύτερη έμφαση στην προώθηση του ενισχυτικού εμβολιασμού κατά της Covid-19, ειδικά από τους οικογενειακούς γιατρούς στους πιο ηλικιωμένους ασθενείς τους.