Ο αυστριακός στρατός εκπαίδευσε δύο σκύλους και μπορούν να οσφρίζονται τον κορονοϊό

Ο αυστριακός στρατός εκπαίδευσε δύο σκύλους και μπορούν να οσφρίζονται τον κορονοϊό

Ενας βελγικός ποιμενικός και ένα ροτβάιλερ μπορούν να μυρίζονται φορείς της Covid-19

Ο αυστριακός στρατός εκπαίδευσε με επιτυχία δύο σκύλους για να ανιχνεύουν με την όσφρησή τους την Covid-19, όπως ανακοίνωσε σήμερα, επιβεβαιώνοντας με τη σειρά του άλλες μελέτες παγκοσμίως ότι τα σκυλιά μπορούν να χρησιμοποιηθούν για να αναγνωρίζουν φορείς του ιού.

Κλινικές δοκιμές σε ολόκληρο τον κόσμο από την Ταϊλάνδη έως τη Βρετανία έχουν βρει ότι οι σκύλοι μπορούν να χρησιμοποιούν την ισχυρή όσφρησή τους για να εντοπίζουν τον κορονοϊό με υψηλού βαθμού ακρίβεια, προτείνοντας να χρησιμοποιούνται ως ένα επιπλέον μέσο ασφάλειας σε μαζικές εκδηλώσεις και σε εισόδους στα σύνορα.

Αεροδρόμια στη Φινλανδία και τη Χιλή άρχισαν να χρησιμοποιούν πέρυσι σκύλους για να ελέγχουν τις αφίξεις τους για την Covid-19.

Οι αυστριακές αρχές εκπαίδευσαν πλήρως δύο σκύλους, έναν βελγικό ποιμενικό και ένα ροτβάιλερ, προκειμένου να εντοπίζουν την οσμή της Covid-19, αφότου μύρισαν περισσότερα από 3.000 δείγματα, μεταξύ άλλων από χρησιμοποιημένες μάσκες προσώπου, με ένα ποσοστό επιτυχίας «πολύ πάνω από το 80%», δήλωσε η υπουργός Άμυνας Κλαούντια Τάνερ.

«Γνωρίζαμε εδώ και καιρό ότι οι σκύλοι μας μπορούν να ανιχνεύουν με την όσφρησή τους διάφορα υλικά… Όμως, αυτό που καταφέραμε εδώ είναι κάτι πολύ ιδιαίτερο», επισήμανε η ίδια κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, αναφέρθηκε στο ΑΠΕ ΜΠΕ.

Ένας σκύλος που έχει εκπαιδευθεί στην έρευνα για άλλα υλικά χρειάζεται περίπου 2 εβδομάδες για να μπορέσει να υποδεικνύει ποια δείγματα φέρουν την Covid-19 και επιπλέον τρεις μήνες για να εκπαιδευθεί πλήρως σε αυτό, σημείωσε κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου ο επικεφαλής του κέντρου εκπαίδευσης σκύλων του στρατού, ο συνταγματάρχης Ότο Κόπιτς.

 

Παρακαλούμε περιμένετε ...