Ο Μπάιντεν αποκοιμήθηκε στη Σύνοδο για την Κλιματική Αλλαγή – Δείτε το βίντεο

Ο Μπάιντεν αποκοιμήθηκε στη Σύνοδο για την Κλιματική Αλλαγή – Δείτε το βίντεο

Κάμερα κατέγραψε τον Αμερικανό Πρόεδρο να κλείνει τα μάτια για ώρα

Ο Αμερικανός Πρόεδρος Τζο Μπάιντεν αποκοιμήθηκε στην καρέκλα του κατά την διάρκεια των εναρκτήριων ομιλιών στη Σύνοδο για την Κλιματική Αλλαγή Cop26, που διεξάγεται στη Γλασκώβη.

Σε βίντεο που κοινοποιήθηκε αρχικά από την Washington Post, διακρίνεται ο Αμερικανός Πρόεδρος να κάθεται με τα χέρια σταυρωμένα στη θέση του και να ακούει έναν ομιλητή, που εκείνη την ώρα έλεγε, ότι οι παγκόσμιοι ηγέτες που συγκεντρώθηκαν για τη Σύνοδο, έχουν «την εξουσία να λαμβάνουν αποφάσεις και να καταλήξουν σε συμφωνίες, που θα επηρεάσουν τις ζωές των επόμενων γενεών», όταν ξαφνικά έκλεισε τα μάτια του.

Σχεδόν επί μισό λεπτό ο Τζο Μπάιντεν φαινόταν να κοιμάται, όταν τον πλησίασε ένας νεαρός άνδρας του επιτελείου του και του ψιθύρισε κάτι στο αυτί, με τον Αμερικανό Πρόεδρο να ανοίγει τα μάτια του και να γυρνάει το κεφάλι του προς το μέρος του, για να ακούσει. Εν συνεχεία παρακολούθησε το υπόλοιπο της ομιλίας του άνδρα που βρισκόταν στο βήμα και χειροκρότησε, μόλις τελείωσε.

Όπως επισημαίνουν διεθνή μέσα ενημέρωσης, ο 78χρονος είναι ο γηραιότερος Πρόεδρος των ΗΠΑ και η κατάσταση της υγείας του, αλλά και οι πνευματικές του ικανότητες έχουν γίνει αντικείμενο εικασιών από επικριτές του και κυρίως από τον πολιτικό του αντίπαλο, Ντόναλντ Τραμπ.