Άλεκ Μπάλντουιν: Περιείχε αληθινή σφαίρα το όπλο που πυροβόλησε – Τι αναφέρει το υπόμνημα σωματείου του Χόλιγουντ

Άλεκ Μπάλντουιν: Περιείχε αληθινή σφαίρα το όπλο που πυροβόλησε – Τι αναφέρει το υπόμνημα σωματείου του Χόλιγουντ

«Επικίνδυνα τα όπλα που χρησιμοποιούνται στις ταινίες» λέει Ελληνίδα ηθοποιός που κάνει καριέρα στην Αμερική

Το όπλο με το οποίο σκοτώθηκε η διευθύντρια φωτογραφίας στα γυρίσματα της ταινίας του Άλεκ Μπάλντουιν στο Νέο Μεξικό περιείχε μία μοναδική, πραγματική σφαίρα, ανέφερε ένα σωματείο του Χόλιγουντ σε υπόμνημα προς τα μέλη του, σύμφωνα με δημοσιεύματα.

«Μία πραγματική σφαίρα εβλήθη κατά λάθος στα γυρίσματα από τον πρωταγωνιστή, πλήττοντας τόσο τη διευθύντρια φωτογραφίας, το μέλος (μας) Χαλίνα Χάτσινς, όσο και τον σκηνοθέτη Τζόελ Σόουζα», ανέφερε σε αυτό το υπόμνημα το τοπικό παράρτημα του σωματείου IATSE, σύμφωνα με το Variety και το IndieWire, όπως μετέδωσε το ΑΠΕ ΜΠΕ.

«Επικίνδυνα τα όπλα...»

Μιλώντας στο MEGA και στην εκπομπή Live News, η Ανθούλα Κατσιματίδη, ηθοποιός του Hollywood, σημείωσε πως ο κόσμος του κινηματογράφου στις ΗΠΑ είναι συγκλονισμένος.

«Έχουμε ταραχτεί όλοι και στεναχωριόμαστε για τα άτομα που χτυπήθηκαν αλλά και για τον ίδιο τον Μπάλντουιν παρόλο που είναι περίεργος και παράξενος. Σίγουρα δεν το ήθελε. Όποιος ήταν υπεύθυνος για το όπλο δεν το έλεγξε πριν το δώσει στον ηθοποιό».

Σύμφωνα με την κ. Κατσιματίδη τα props που χρησιμοποιούνται στις ταινίες, είναι επικίνδυνα και εξίσου θανατηφόρα, αν δεν χρησιμοποιηθούν σωστά, όπως τα κανονικά όπλα.

«Και η ρέπλικα είναι κανονικό όπλο, αν μπει κανονική σφαίρα θα γίνει ζημιά. Και ψεύτικη σφαίρα να βάλουν εξαρτάται από πόσο κοντά είναι στον άνθρωπο το όπλο. Το θέμα είναι να είναι άδειο».

«Ειδικά με τα όπλα έχει συγκεκριμένα άτομα που τα προσέχουνε και είναι ειδικοί. Δεν κάνεις τέτοια λάθη και μετά από αυτό όλα θα αλλάξουν εδώ», συμπλήρωσε η ίδια.