Άλεκ Μπάλντουιν: Ο βίαιος χαρακτήρας και η εξάρτησή του από το αλκοόλ και τα ναρκωτικά

Άλεκ Μπάλντουιν: Ο βίαιος χαρακτήρας και η εξάρτησή του από το αλκοόλ και τα ναρκωτικά

Ο διάσημος ηθοποιός έχει απασχολήσει κατά καιρούς την επικαιρότητα για τους λάθος λόγους

Ο διάσημος ηθοποιός Άλεκ Μπάλντουιν ο οποίος επανήλθε στο προσκήνιο με δραματικό τρόπο, αφού πυροβόλησε και σκότωσε κάτω από αδιευκρίνιστες ακόμη συνθήκες τη διευθύντρια φωτογραφίας και τραυμάτισε τον σκηνοθέτη της νέας του ταινίας «Rust» κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων, δεν είναι η πρώτη φορά που απασχολεί τις αρχές.

Στο παρελθόν έχει έρθει στη δημοσιότητα για τους λάθος λόγους, κυρίως λόγω του εκρηκτικού χαρακτήρα του. Ένα από τα γεγονότα που θα ήθελε να ξεχάσει, είναι το 1995, όταν είχε συλληφθεί στο αεροδρόμιο του Λος Άντζελες, γιατί είχε επιτεθεί σε έναν φωτογράφο, που απαθανάτιζε την τότε σύζυγό του Κιμ Μπέισινγκερ και την μόλις 3 ετών κόρη τους.

Τον Δεκέμβριο του 2011 κατά τη διάρκεια επιβίβασής του σε αεροπλάνο στο αεροδρόμιο του Λος Άντζελες, μια αεροσυνοδός του ζήτησε να απενεργοποιήσει το κινητό του. Μετά την επίμονη άρνησή του και τον καβγά που ακολούθησε, του ζητήθηκε να κατέβει από το αεροπλάνο.

Το 2016 είχε καταθέσει μήνυση εναντίον του ζωγράφου Ρος Μπλέκνερ, υποστηρίζοντας ότι του είχε πουλήσει ένα έργο έναντι 190.000 δολαρίων, που δεν ήταν γνήσιο. Το 2018 συνελήφθη ξανά μετά από καβγά που είχε για μια θέση πάρκινγκ στη Νέα Υόρκη. Τότε ο ηθοποιός είχε βιαιοπραγήσει σε βάρος ενός 49χρονου, ο οποίος διακομίστηκε στο νοσοκομείο και του είχαν αποδοθεί κατηγορίες για επίθεση και παρενόχληση.

Προβλήματα με το αλκοόλ και τα ναρκωτικά

To 2017 ο Άλεκ Μπάλντουιν σε συνέντευξή του στον Τζορτζ Στεφανόπουλο είχε παραδεχθεί τον εθισμό του στο αλκοόλ και τα ναρκωτικά. Γι’ αυτό είχε αναφερθεί και στην αυτοβιογραφία του «Nevertheless», η οποία εκδόθηκε τότε. Ο ίδιος είχε διαβεβαιώσει μάλιστα, πως οι… κακές συνήθειες ανήκουν στο παρελθόν, ωστόσο πρόσφατα παπαράτσι τον απαθανάτισαν να αγοράζει αλκοόλ από κάβα.

Το δύσκολο διαζύγιο με την Κιμ Μπέισινγκερ

Το 2002 ο ηθοποιός είχε βρεθεί ξανά στα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων για τους λάθος λόγους. Όλοι ασχολούνταν με το διαζύγιό του από την Κιμ Μπέισιγκερ. Οι δυο τους είχαν γνωριστεί στα γυρίσματα της ταινίας «The Marrying Man» και ερωτεύτηκαν κεραυνοβόλα. Ήταν τόσο μεγάλος έρωτας, που ο Μπάλντουιν μετά το πρώτο τους κινηματογραφικό φιλί τη ρώτησε αν θέλει να κάνει τα παιδιά του.

Όσο παθιασμένος ήταν όμως ο έρωτάς τους, άλλο τόσο ήταν και το διαζύγιό τους, αφού κατέληξαν στα δικαστήρια για την κηδεμονία της κόρης τους, Άιρλαντ. Η δικαστική διαμάχη τους κόστισε εκατομμύρια δολάρια, αλλά και τη σχέση του Μπάλντουιν με την κόρη του. Τελικά, μετά από αρκετά χρόνια και 3 εκατομμύρια δολάρια που αναγκάστηκε να δώσει στην Μπέισινγκερ, το δικαστήριο έδωσε την επιμέλεια του παιδιού από κοινού και στους δύο.

Σήμερα οι σχέσεις του Μπάλντουιν, τόσο με την κόρη του, όσο και με την πρώην σύζυγό του έχουν αποκατασταθεί, αλλά κανείς δεν πρόκειται να ξεχάσει το ηχητικό μήνυμα που είχε αφήσει στην κόρη του το 2007. Σε αυτό την χαρακτήριζε «αγενή και απερίσκεπτο γουρούνι», γιατί δεν είχε απαντήσει σε μια κλήση του. Τελικά μετά τον σάλο που προκλήθηκε, αναγκάστηκε να της ζητήσει δημόσια συγγνώμη.

Η σάτιρα στον Ντόναλντ Τραμπ

Η καριέρα του τα τελευταία χρόνια γνώριζε μια άνθηση, μετά από τη συμμετοχή του στο Saturday Night Live, στο οποίο υποδυόταν τον Ντόναλντ Τραμπ. Για τον ρόλο του αυτό άλλωστε πήρε και το τρίτο του βραβείο Emmy το 2017. Η συμμετοχή του στο συγκεκριμένο show τον διέσωσε και οικονομικά, καθώς ήταν γνωστός για την κακοδιαχείριση των οικονομικών του.