Θρίλερ με την απαγωγή μελών αμερικανικής ιεραποστολής: Αρχηγός της συμμορίας απειλεί να τους σκοτώσει

Θρίλερ με την απαγωγή μελών αμερικανικής ιεραποστολής: Αρχηγός της συμμορίας απειλεί να τους σκοτώσει

Ανάρτησε βίντεο στο YouTube

Ένας Αϊτινός που ισχυρίζεται ότι εκπροσωπεί συμμορία που απήγαγε μια ομάδα Αμερικανών και Καναδών ιεραποστόλων είπε σε ένα βίντεο που αναρτήθηκε σήμερα στο YouTube ότι θα σκοτώσει «αυτούς τους Αμερικανούς», εάν δεν πάρει αυτό που απαιτεί.

Ο άντρας που μιλάει στο βίντεο, ντυμένος με μοβ κοστούμι, αναγνωρίζεται ως ο άνθρωπος γνωστός στην Αϊτή με το ψευδώνυμο Λάμο Σανζού, αρχηγός της συμμορίας «400 Mawozo».

Το Reuters δεν μπόρεσε να επιβεβαιώσει ανεξάρτητα την αυθεντικότητα του βίντεο ή το πότε βιντεοσκοπήθηκε. Ο άνδρας εμφανίζεται να μιλάει στον δρόμο και να περιβάλλεται από άλλους άνδρες άγνωστης ταυτότητας. Οι ιεραπόστολοι δεν εμφανίζονται στο βίντεο.

Ένας εκπρόσωπος της αστυνομίας της Αϊτής δεν απάντησε αμέσως σε αίτημα του Reuters για σχόλιο.

Ένας ανώτατος Αϊτινός αξιωματούχος είπε νωρίτερα αυτή την εβδομάδα ότι οι απαγωγείς ζητούν 17 εκατομμύρια δολάρια για την απελευθέρωση των ιεραποστόλων, υπογραμμίζεται στο ΑΠΕ ΜΠΕ.

Ο Λευκός Οίκος τόνισε σήμερα ότι θα κάνει ό,τι μπορεί για να βοηθήσει τους ιεραποστόλους. «Θα κάνουμε ό,τι μπορούμε για να βοηθήσουμε στην επίλυση της κατάστασης», δήλωσε η αναπληρώτρια εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου, Κάριν Ζαν-Πιέρ.