Πέθανε ο Κόλιν Πάουελ από επιπλοκές του κορονοϊού

Πέθανε ο Κόλιν Πάουελ από επιπλοκές του κορονοϊού

Ο πρώτος αφροαμερικάνος υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ ήταν πλήρως εμβολιασμένος

Ο Κόλιν Πάουελ, ο πρώτος αφροαμερικανός υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ στην κυβέρνηση Τζορτζ Μπους του νεότερου, πέθανε σε ηλικία 84 ετών από επιπλοκές του κορονοϊού, όπως έκανε γνωστό η οικογένειά του.

«Ο στρατηγός Κόλιν Λ. Πάουελ, πρώην υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, έφυγε από τη ζωή σήμερα το πρωί λόγω επιπλοκών από τον Covid 19», έγραψε η οικογένεια Πάουελ στο Facebook. «Χάσαμε έναν αξιόλογο και αγαπημένο σύζυγο, πατέρα, παππού και έναν σπουδαίο Αμερικανό», συμπλήρωσαν, σημειώνοντας ότι ήταν πλήρως εμβολιασμένος.

Ο Πάουελ ήταν ένας διακεκριμένος στρατιωτικός, του οποίου η καριέρα ξεκίνησε στον πόλεμο στο Βιετνάμ και έγινε ο πρώτος αφροαμερικανός σύμβουλος Εθνικής Ασφάλειας στα τέλη της προεδρίας του Ρόναλντ Ρέιγκαν και ο νεότερος και πρώτος Αφροαμερικανός Αρχηγός του Πενταγώνου υπό την Προεδρία του Τζορτζ Μπους του πρεσβύτερου.

Η δημοτικότητα του εκτινάχθηκε στα ύψη μετά τη νίκη του συνασπισμού της Δύσης υπό την ηγεσία των ΗΠΑ κατά τη διάρκεια του Πολέμου του Κόλπου και για ένα διάστημα στα μέσα της δεκαετίας του '90, θεωρήθηκε ο κορυφαίος υποψήφιος για να γίνει ο πρώτος Αφροαμερικανός Πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών.