Η Ρωσία θα συνδράμει στρατιωτικά το Τατζικιστάν αν του επιτεθεί το Αφγανιστάν

Η Ρωσία θα συνδράμει στρατιωτικά το Τατζικιστάν αν του επιτεθεί το Αφγανιστάν

Η Μόσχα εκφράζει τη βαθιά της ανησυχία για την κατάσταση στα σύνορα των δύο χωρών

Το ενδεχόμενο να εμπλακεί η Ρωσία σε νέο πόλεμο με το Αφγανιστάν, άφησε ανοιχτό η εκπρόσωπος Τύπου του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών, Μαρία Ζαχάροβα.

«Η Μόσχα, εάν παραστεί ανάγκη, είναι έτοιμη να λάβει αποφασιστικά μέτρα, προκειμένου να βοηθήσει το Τατζικιστάν σε περίπτωση επιδείνωσης της κατάστασης στα σύνορά του με το Αφγανιστάν» δήλωσε χαρακτηριστικά και συμπλήρωσε ότι «η κατάσταση στο Αφγανιστάν, καθώς και στα σύνορα Τατζικιστάν-Αφγανιστάν, βρίσκεται στο επίκεντρο της προσοχής μας».

«Η Μόσχα και η Ντουσάνμπε διατηρούν επαφή μέσω των αμυντικών υπηρεσιών, των συνοριακών υπηρεσιών καθώς και των διπλωματικών αποστολών. Συνεχίζουμε τη συνεργασία για την ενίσχυση της αμυντικής ικανότητας του Τατζικιστάν, των συνόρων του, λαμβάνοντας υπόψη όλες τις λειτουργικές ανάγκες. Η 201η ρωσική στρατιωτική βάση στο Τατζικιστάν είναι εξοπλισμένη με όλα τα απαραίτητα μέσα για την παροχή βοήθειας στην κυβέρνηση της Δημοκρατίας του Τατζικιστάν σε περίπτωση επιδείνωσης της κατάστασης» τόνισε η Μαρία Ζαχάροβα.