Γερμανία: Διπλή έκκληση για εμβολιασμό σε κορονοϊό και γρίπη

Γερμανία: Διπλή έκκληση για εμβολιασμό σε κορονοϊό και γρίπη

Από τον υπουργό Υγείας Γενς Σταν

Έκκληση στους πολίτες να εμβολιαστούν κατά της Covid-19, αλλά και κατά της γρίπης ενόψει της χειμερινής περιόδου, απηύθυναν σήμερα από κοινού ο υπουργός Υγείας της Γερμανίας, Γενς Σπαν, ο επικεφαλής του Ινστιτούτου «Ρόμπερτ Κοχ» Λόταρ Βίλερ και ο Πρόεδρος της Διαρκούς Επιτροπής Εμβολιασμών Τόμας Μέρτενς.

Ο κ. Σπαν προειδοποίησε για αύξηση των κρουσμάτων κορονοϊού όσο πέφτει η θερμοκρασία και τόνισε ότι μια ενδεχόμενη παράλληλη έξαρση της γρίπης θα προκαλούσε τεράστια επιβάρυνση του συστήματος υγείας. «Όσο περισσότεροι εμβολιαστούν κατά της Covid-19 και κατά της γρίπης, όσο περισσότεροι άνθρωποι τηρούν τους κανόνες υγιεινής, τόσο καλύτερα θα περάσουμε τον χειμώνα», τόνισε ο κ. Βίλερ, ενώ ο ο κ. Σπαν επισήμανε ότι πέρυσι δεν υπήρχε γρίπη, διότι βρισκόμασταν σε καραντίνα, αλλά φέτος δεν θα ισχύσει το ίδιο. Έθεσε μάλιστα ως στόχο τουλάχιστον τα 22 εκατομμύρια εμβολίων που χορηγήθηκαν πέρυσι, σημειώνεται στο ΑΠΕ ΜΠΕ.

Από την πλευρά της Διαρκούς Επιτροπής Εμβολιασμών, ο κ. Μέρτενς σημείωσε ακόμη ότι έχει περιοριστεί αισθητά ο εμβολιασμός των παιδιών για τις υπόλοιπες ασθένειες και κάλεσε τους γονείς να σπεύσουν στους παιδιάτρους τους, ενώ, σε ό,τι αφορά την ενισχυτική δόση του εμβολίου κατά της Covid-19, τάχθηκε υπέρ της χορήγησής της τουλάχιστον σε άτομα ηλικίας 60-80 ετών. «Ο στόχος είναι να προστατευθούμε από βαριά ασθένεια και θάνατο», δήλωσε.