Γαλλία: Ομηρία φρουρού σε φυλακή υψίστης ασφαλείας από κρατούμενο

Γαλλία: Ομηρία φρουρού σε φυλακή υψίστης ασφαλείας από κρατούμενο

Ο δράστης ζητάει την μείωση, μεταξύ άλλων, της πολυετούς ποινής του

Ένας τραυματισμένος φρουρός φυλακής κρατείται όμηρος από έναν κρατούμενο σε μια φυλακή υψίστης ασφαλείας της Γαλλίας, όπως μετέδωσε σήμερα ο γαλλικός τηλεοπτικός σταθμός BFMTV.

Σύμφωνα με το υπουργείο Δικαιοσύνης, δύο φρουροί -ένας άνδρας και μια γυναίκα- πιάστηκαν αρχικά όμηροι, αλλά σύμφωνα με το τηλεοπτικό δίκτυο η γυναίκα σωφρονιστική υπάλληλος απελευθερώθηκε έπειτα από μερικές ώρες. Ο άνδρας συνάδελφός της ωστόσο, εξακολουθεί να κρατείται και έχει τραυματιστεί στο δεξί του μάτι, μετέδωσε ο σταθμός.

Το υπουργείο ανέφερε ότι βρίσκονται σε εξέλιξη διαπραγματεύσεις για την απελευθέρωση του ομήρου στη φυλακή της Κοντέ-συρ-Σαρτ, η οποία βρίσκεται σε απόσταση περίπου 250 χιλιομέτρων δυτικά του Παρισίου. Έχουν κινητοποιηθεί μονάδες ασφαλείας και έχουν σταλεί στη φυλακή ενισχύσεις, πρόσθεσε το υπουργείο.

Σύμφωνα με το BFMTV, ο κρατούμενος που συνέλαβε τους ομήρους εκτίει μια πολυετή ποινή κάθειρξης για βιασμό και για απόπειρα ανθρωποκτονίας. Το τηλεοπτικό δίκτυο μετέδωσε ότι ο κρατούμενος, ο οποίος είναι οπλισμένος με μαχαίρι, έχει διατυπώσει μια σειρά αιτημάτων, μεταξύ των οποίων και τη μείωση της ποινής του. Πρόσθεσε επίσης ότι δεν βρίσκεται στον κατάλογο με τους κρατούμενους που έχουν ακραίες ισλαμιστικές διασυνδέσεις.