Πώς η Ρίτα Μορένο κατάφερε να ξεχωρίσει παρά τις δυσκολίες της ζωής της

Πώς η Ρίτα Μορένο κατάφερε να ξεχωρίσει παρά τις δυσκολίες της ζωής της

Η ηθοποιός περιέγραψε τον αγώνα της για να αποκτήσει εσωτερική δύναμη

Η θρυλική ηθοποιός Ρίτα Μορένο περιέγραψε τον αγώνα της για να αποκτήσει δύναμη στη ζωή της στην εκδήλωση του Variety «Power of Women» που παρουσιάστηκε από το Lifetime.

«Δεδομένης της καταγωγής μου, το να νιώθω δυνατή είναι μια σημαντική πραγματικότητα» τόνισε η Μορένο. «Μεγαλώνοντας ως νεαρή Λατίνα μετανάστρια σε μια ρατσιστική και πατριαρχική κοινωνία, ειλικρινά δεν μπορούσα καν να φανταστώ πώς θα μπορούσε να είναι αυτό. Ήταν τόσο δύσκολο να επιτευχθεί. Το μόνο που μπορούσα να συγκεντρώσω ήταν η εσωτερική δύναμη να εργαστώ για να εκπληρώσω το όνειρό μου να γίνω επιτυχημένη ηθοποιός. Αλλά ο αγώνας ήταν μια καθημερινή πραγματικότητα, και δυστυχώς, μερικές φορές εξακολουθεί να είναι».

Η Ρίτα Μορένο συμμετείχε στην εκδήλωση και τιμήθηκε μαζί με τις Κέιτι Πέρι, Αμάντα Γκόρμαν, Τσάννινγκ Ντάνγκεϊ και Lorde τις οποίες χαρακτήρισε «μπουκέτο εξαίρετων γυναικών».

Εξήγησε ότι ήταν αναγκασμένη να βρει τη δική της εσωτερική δύναμη όταν «προσπαθούσε να αποφύγει τις συμμορίες στο δρόμο προς το σχολείο» ή «αποκρούοντας το ανεπιθύμητο και τρομακτικό φλερτ από διάφορα στελέχη του στούντιο».

Όπως αναφέρει το ΑΠΕ ΜΠΕ, η Ρίτα Μορένο είπε επίσης ότι η μητέρα της έλεγε: «Πρέπει να ακούς τους άντρες, έχουν πάντα δίκιο- να είσαι καλή μαζί τους γιατί ξέρουν τα πάντα και εσύ τίποτα. Μπορούν να κάνουν τα πράγματα να συμβούν για εσένα!».

«Η ελπίδα μου είναι περισσότερες γυναίκες, όπως όλες που τιμήθηκαν εδώ απόψε, να αποκτούν θέσεις ισχύος και επιρροής, να συνεχίσουν να κρατούν τις φωτιές άσβεστες για εκείνες που φιλοδοξούν. Ζούμε σε μια εποχή που απαιτεί να είμαστε σε εγρήγορση. Ως γυναίκες, πολλά θέματα απαιτούν την προσοχή μας αυτές τις σκοτεινές μέρες - όταν οι ηγέτες μας πολιτικοποιούν τη χρήση μάσκας και πολώνουν τους πολίτες μας για τα εμβόλια. όταν στο μυαλό πολλών, η κλιματική αλλαγή είναι επιστημονική φαντασία και η υγειονομική περίθαλψη δεν έχει ακόμη κωδικοποιηθεί ως βασικό ανθρώπινο δικαίωμα σε μια διχασμένη Αμερική» υπογράμμισε.

Η Ρίτα Μορένο τιμήθηκε από το Variety για τη δράση της στην οργάνωση RotaCare Bay Area, μη κυβερνητική οργάνωση που προσφέρει εθελοντικά ιατρικές υπηρεσίες σε ανασφάλιστες οικογένειες.