Foreign Policy: Ενδείξεις ότι ο Ερντογάν μπορεί να είναι πολύ άρρωστος

Foreign Policy: Ενδείξεις ότι ο Ερντογάν μπορεί να είναι πολύ άρρωστος

Δημοσίευμα της διεθνούς επιθεώρησης διερωτάται αν είναι σε θέση να ηγείται της Τουρκίας

Στο επίκεντρο του διεθνούς ενδιαφέροντος μπαίνει και πάλι το θέμα της υγείας του Προέδρου της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, με τα ερωτηματικά σχετικά με το αν είναι σε θέση να κυβερνά ή και να διεκδικήσει ξανά την προεδρία της χώρας το 2023 να πληθαίνουν.

Αυτή τη φορά με το θέμα ασχολείται το Foreign Policy, το οποίο αναφέρεται στα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο Ερντογάν και επισημαίνει, πως μπορεί να είναι πολύ άρρωστος, για να συνεχίσει να ηγείται της Τουρκίας και να θέσει υποψηφιότητα στις εκλογές του 2023. Ο Steven A. Cook αναφέρει πως "ο Ερντογάν μπορεί πράγματι να είναι ευάλωτος πριν από το 2023, όχι όμως με τον τρόπο που πιστεύουν οι περισσότεροι, καθώς υπάρχουν ενδείξεις, ότι μπορεί να είναι πολύ άρρωστος για να θέσει υποψηφιότητα για επανεκλογή".

Σύμφωνα με το Foreign Policy, υπάρχουν πολλά βίντεο που μαρτυρούν ότι η υγεία του ισχυρού άνδρα της Τουρκίας έχει κλονιστεί σημαντικά, ενώ φήμες θέλουν τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν να αντιμετωπίζει σοβαρά αναπνευστικά προβλήματα, ακόμα και ότι έχει υποβληθεί σε εμφύτευση εσωτερικού απινιδωτή.

Μάλιστα, πολλοί εικάζουν, ότι αυτός είναι ο λόγος που έχει αυξηθεί το ιατρικό προσωπικό, που περιβάλλει τον Ερντογάν και παράλληλα έχουν μειωθεί οι δημόσιες εμφανίσεις του. Σύμφωνα με αναφορές, όταν θεωρείται αναγκαία η εμφάνισή του στο κοινό, αυτή είναι εφικτή μόνο με παυσίπονα.