ΗΠΑ: Σάλος από καταγγελίες για παρενόχληση από προπονητές σε γυναικείες ομάδες ποδοσφαίρου

ΗΠΑ: Σάλος από καταγγελίες για παρενόχληση από προπονητές σε γυναικείες ομάδες ποδοσφαίρου

Παρέμβαση της FIFA, η οποία ζήτησε την έναρξη έρευνας για το θέμα

Σάλος έχει ξεσπάσει στις ΗΠΑ από καταγγελίες για παρενόχληση από προπονητές σε γυναικείες ομάδες ποδοσφαίρου, με αποτέλεσμα κάποιοι εκ των καταγγελόμενων να έχουν ήδη απομακρυνθεί από τις ομάδες.

Την περασμένη Πέμπτη η διοίκηση των Courage της Βόρειας Καρολίνας ανακοίνωσε την απομάκρυνση του 58άχρονου τεχνικού, Πωλ Ράιλι, ύστερα από αναφορές παικτριών περί σεξουαλικής κακοποίησης και ανάρμοστης συμπεριφοράς. Ακόμη, ο προπονητής των Spirit της Ουάσιγκτον, Ρίτσι Μπερκ, αποδεσμεύθηκε την Τετάρτη λόγω κατηγοριών εις βάρος του.

Το πρωτάθλημα γυναικών των Ηνωμένων Πολιτειών βρίσκεται σε αναταραχή. Όλοι οι αγώνες του Σαββατοκύριακου (2 και 3 Οκτωβρίου) αναβλήθηκαν. Δημοσιεύματα αναφέρουν λεπτομερώς τους ισχυρισμούς των αθλητριών, στα οποία συμπεριλαμβάνονται και δύο μαρτυρίες σεξουαλικού εξαναγκασμού. Ο Ράιλι αρνήθηκε κάθε ανάμειξη, χαρακτηρίζοντας τις τοποθετήσεις εναντίον του ως «εντελώς αναληθείς».

Έπειτα από 19 μήνες στη θέση της επικεφαλής, η κομισάριος της Λίγκας, Λίζα Μπέιρντ, υπέβαλε την παραίτησή της. Άμεση αντίδραση από τη FIFA, με την έναρξη διεξαγωγής έρευνας για την υπόθεση.