Κορονοϊός: Εμβολιάστηκε πλήρως το 86,5% των Ισπανών άνω των 12 ετών

Κορονοϊός: Εμβολιάστηκε πλήρως το 86,5% των Ισπανών άνω των 12 ετών

Έχει ήδη ξεκινήσει η χορήγηση της τρίτης δόσης εμβολίου στους ηλικιωμένους

Η Ισπανία ξεπέρασε το στόχο του «τείχους ανοσίας», καθώς μέχρι σήμερα έχει εμβολιαστεί πλήρως το 86,5% των Ισπανών άνω των 12 ετών, ενώ έχει ήδη ξεκινήσει η χορήγηση της τρίτης δόσης εμβολίου στους ηλικιωμένους και κυρίως σε όσους φιλοξενούνται σε οίκους ευγηρίας.

Το ποσοστό του πληθυσμού άνω των 12 ετών που έχει λάβει την πρώτη δόση, έχει φθάσει το 89,3%, σύμφωνα με την ανταποκρίτρια της ΕΡΤ στη Μαδρίτη, Δώρα Μακρή. Τα παιδιά κάτω των 12 ετών αποτελούν μόλις το 11% του συνολικού πληθυσμού, ενώ μόνο ένα 4% είναι οι αντιεμβολιαστές.

Στο σύνολο της χώρας έχει αρθεί η νυχτερινή απαγόρευση κυκλοφορίας και το κλείσιμο τα μεσάνυχτα των μπαρ, ντισκοτέκ και εστιατορίων — κι αυτό άλλωστε αποτυπώνεται από τα μεταμεσονύκτια μέγα-πάρτι πολλών νέων σε διάφορες περιοχές της χώρας. Παραμένει η χρήση μάσκας σε εσωτερικούς χώρους και σε εξωτερικούς, όταν δεν τηρείται η απόσταση ασφαλείας.

Η χωρητικότητα θεάτρων, κινηματογράφων και μουσείων φτάνει πλέον το 100%, ενώ στην εστίαση το ποσοστό στους εσωτερικούς χώρους φτάνει το 75% και στο 100% στους εξωτερικούς χώρους. Στις συναυλίες δεν επιτρέπονται ακόμα οι όρθιοι, παρά μόνο καθιστοί, αλλά σε γενικές γραμμές, στην ουσία παραμένει μόνο η χρήση μάσκας. Τέλος, στις αθλητικές εκδηλώσεις και σε κοινωνικές εκδηλώσεις (γάμοι, βαφτίσεις, κλπ) η χωρητικότητα αυξάνεται ως το 75%.