Κορονοϊός: Πότε θα τελειώσει η πανδημία – Τι «βλέπει» ο Άλμπερτ Μπουρλά

Κορονοϊός: Πότε θα τελειώσει η πανδημία – Τι «βλέπει» ο Άλμπερτ Μπουρλά

Τι αναφέρει για το εμβόλιο

Την εκτίμησή του για τον χρονικό ορίζοντα στον οποίο θα σημάνει το τέλος του κορονοϊού και η επιστροφή στην κανονικότητα, εξέφρασε ο CEO της Pfizer Άλμπερτ Μπουρλά.

Σε συνέντευξή του στο ABC, ο Άλμπερτ Μπουρλά είπε ότι «μέσα στον επόμενο χρόνο πιστεύω ότι θα μπορέσουμε να επιστρέψουμε στους κανονικούς ρυθμούς», ενώ εκτίμησε ότι είναι πιθανό να χρειάζεται να εμβολιαζόμαστε κάθε χρόνο κατά της covid-19.

«Αυτό δε σημαίνει ότι δεν θα συνεχίσουν να κάνουν την εμφάνισή τους καινούριες μεταλλάξεις του κορονοϊού και έτσι πιστεύω ότι θα συνεχίσουμε τη ζωή μας αλλά θα κάνουμε κάθε χρόνο εμβόλιο» είπε.

«Το πιο πιθανό σενάριο κατ’ εμέ είναι ότι, επειδή ο ιός θα συνεχίσει να εξαπλώνεται και οι μεταλλάξεις δεν θα εξαφανιστούν, θα χρειάζεται να εμβολιαζόμαστε κάθε χρόνο αλλά μένει ακόμα να το δούμε. Πρέπει να περιμένουμε λίγο ακόμα» εξήγησε ο CEO της Pfizer.

Αναφορικά με την ενισχυτική δόση του εμβολίου κατά του κορονοϊού και μετά την έγκρισή της από το Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων για ηλικιωμένους και ευάλωτους, ο Μπουρλά είπε ότι είναι ιδιαίτερα θετική εξέλιξη. «Ανυπομονούμε να μπορέσουμε να εμβολιάσουμε όλους αυτούς τους ευάλωτους ανθρώπους, ώστε να μπορέσουμε να βάλουμε ένα τέλος σε αυτήν την πανδημία» είπε χαρακτηριστικά.

Παρακαλούμε περιμένετε ...